17 jul 2023 | Nieuws, Uitgelicht

Solidariteitsactie voor vluchtelingen in Utrecht

Geschreven door Redactie


Vorige week viel het kabinet. De aanleiding is het verschil van mening over opvang van vluchtelingen in ons land. Deze recente ontwikkelingen zorgen voor onrust onder vluchtelingen in Nederland en ook in Utrecht. Wat betekent dit voor hun situatie, nu en in de toekomst? Deze onrust is begrijpelijk. Je kunt meehelpen om hen een ander, positief signaal te laten horen. Doe je mee met de solidariteitsactie om vluchtelingen in Utrecht een hart onder de riem te steken?

De actie

Als blijk van medeleven en liefde als medeburgers van Utrecht krijgen vluchtelingen persoonlijk geschreven kaartjes met een cadeaubon (t.w.v. € 10). Deze worden persoonlijk uitgedeeld bij de opvanglocaties. Iedere kaart met bon is een gebaar van steun voor de vluchtelingen in de stad en een signaal voor een humaan beleid. Hoe meer kaartjes en budget, hoe meer vluchtelingen een bemoediging kunnen ontvangen. Jouw hulp is dus ook nodig!

Wat kan jij doen?

  • Sponsor een of meerdere cadeaubonnen door een gift over te maken.
  • Schrijf een of meerdere kaartjes voor een vluchteling die in Utrecht woont. Deze kaartjes kun je in de brievenbus doen bij het kantoor van de Protestantse Gemeente Utrecht of opsturen naar: Protestantse Diaconie, Margaretha van Parmadreef 14, 3561 SR Utrecht.

Vragen? Hier vind je meer info, ook kun je hier de flyer of een sympathieposter downloaden. Je kunt ook contact opnemen met één van de initiatiefnemers, Ageeth Weelink: 06-31693994, utrechtgeeftliefde@diaconie-utrecht-helpt.nl.

Doe mee en geef elke Utrechtse vluchteling een bemoediging!

Deze actie is geïnitieerd door een aantal Utrechtse inwoners en wordt ondersteund door:

Gerelateerde verhalen

Meer

Ruimte voor kerken in Utrecht

Kerken vervullen een belangrijke rol in onze samenleving. Op woensdag 7 februari spreken we graag met je door over hoe jij die rol ziet en hoe dat de lokale politiek raakt. Denk bijvoorbeeld aan uitdagingen rondom huisvesting en subsidies. En breder, over de rol van...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons