17 jul 2023 | Nieuws, Uitgelicht

Solidariteitsactie voor vluchtelingen in Utrecht

Geschreven door Redactie


Vorige week viel het kabinet. De aanleiding is het verschil van mening over opvang van vluchtelingen in ons land. Deze recente ontwikkelingen zorgen voor onrust onder vluchtelingen in Nederland en ook in Utrecht. Wat betekent dit voor hun situatie, nu en in de toekomst? Deze onrust is begrijpelijk. Je kunt meehelpen om hen een ander, positief signaal te laten horen. Doe je mee met de solidariteitsactie om vluchtelingen in Utrecht een hart onder de riem te steken?

De actie

Als blijk van medeleven en liefde als medeburgers van Utrecht krijgen vluchtelingen persoonlijk geschreven kaartjes met een cadeaubon (t.w.v. € 10). Deze worden persoonlijk uitgedeeld bij de opvanglocaties. Iedere kaart met bon is een gebaar van steun voor de vluchtelingen in de stad en een signaal voor een humaan beleid. Hoe meer kaartjes en budget, hoe meer vluchtelingen een bemoediging kunnen ontvangen. Jouw hulp is dus ook nodig!

Wat kan jij doen?

  • Sponsor een of meerdere cadeaubonnen door een gift over te maken.
  • Schrijf een of meerdere kaartjes voor een vluchteling die in Utrecht woont. Deze kaartjes kun je in de brievenbus doen bij het kantoor van de Protestantse Gemeente Utrecht of opsturen naar: Protestantse Diaconie, Margaretha van Parmadreef 14, 3561 SR Utrecht.

Vragen? Hier vind je meer info, ook kun je hier de flyer of een sympathieposter downloaden. Je kunt ook contact opnemen met één van de initiatiefnemers, Ageeth Weelink: 06-31693994, utrechtgeeftliefde@diaconie-utrecht-helpt.nl.

Doe mee en geef elke Utrechtse vluchteling een bemoediging!

Deze actie is geïnitieerd door een aantal Utrechtse inwoners en wordt ondersteund door:

Gerelateerde verhalen

Meer

Festival Licht Geraakt

Kom vrijdagavond 21 juni naar een bijzonder festival in de Janskerk: Festival Licht Geraakt. Dompel jezelf onder in gloedvolle muziek. Laaf je aan lichtgevende poëzie. Warm je aan vurige verhalen tijdens de langste dag van het jaar.  In vroeger dagen werden Midzomer...

Lees meer

Wake voor vrede en recht

Op 9 juni om 16.00 uur wordt in de Nicolaïkerk een ‘Wake voor vrede en recht’ gehouden met gebeden, indringende verhalen uit oorlogsgebieden, (Taizé) liederen, licht en stilte. Wees welkom om in de kring mee te zingen en te bidden voor de nood in conflictgebieden, om...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons