8 okt 2019 | Evenementen

Soldatenkerk – 17 oktober

Geschreven door Harry Veenstra

Maandelijks vindt op een donderdagavond in een ECHOS-home in Nederland een zgn. Soldatenkerk plaats. Deze bijeenkomst is gebaseerd op vieringen zoals die in uitzendgebieden of aan boord van marineschepen gehouden worden, een (oud-)krijgsmachtpredikant gaat hierin voor.

Soldatenkerk wil een ‘feest van herkenning’ zijn voor militairen en veteranen die dergelijke vieringen operationeel hebben meegemaakt. Voor anderen geeft ze een goede indruk van de manier waarop dergelijke vieringen onder militairen gehouden wordt. Doorgaans houden de dominees bij Defensie tijdens deze vieringen een korte en persoonlijke overdenking bij een bepaald Bijbelverhaal waarin een actuele verbinding met uitzendingen of oefeningen gelegd wordt.

Verder maken ze gebruik van popmuziek en is er de gelegenheid om een kaarsje te branden. Daarbij is vooral de onderlinge ontmoeting van groot belang. Doelgroep voor Soldatenkerk is daarom nadrukkelijk niet alleen actief dienende militairen, maar ook veteranen, thuisfront van militairen en kerkgangers in de buurt die wel eens zo’n viering willen meemaken. Uiteraard is iedereen welkom!

Voorafgaande aan de viering is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij een eenvoudige, warme maaltijd en na afloop om met elkaar nog iets te drinken. Vanaf 18.30 uur staat de warme hap klaar, de viering begint om 19.30 uur. Het geheel wordt verzorgd door de ECHOS-homes en door de protestantse geestelijke verzorging bij Defensie. Voor meer informatie, zie www.soldatenkerk.nl

De eerstvolgende Soldatenkerk in de buurt van Utrecht is op donderdagavond 17 oktober op Beukbergen, Amersfoortseweg 59, 3712 BB, Huis ter Heide. Voorganger is Manoah Dangremond. Zij is stagiaire bij ds. Deborah van den Bosch op de KMS School Noord in Assen.

Het thema van de dienst is ‘Thuiskomen’.

Gerelateerde verhalen

Meer

Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons