5 sep 2021 | Nieuws

Sint Maarten gezocht – heeft u hem gespot?

Geschreven door Andreas Havinga

Sint-Maarten, de beschermheilige van onze prachtige stad. Ergens in de vierde eeuw was hij in dienst van het Romeinse leger ontmoette hij een bedelaar, zonder aarzeling sneed hij zijn overkleed doormidden en geeft de helft weg. Hierdoor werd een deel van zijn witte onderkleed zichtbaar. Het zijn de kleuren van het wapen van Utrecht, ze staan symbool voor de ander dienen en delen van wat je hebt.

Wij, van de Mantel van Sint-Maarten 2021, zijn op zoek naar mensen en organisaties die dat doen: delen. Het thema van de Mantel van Sint-Maarten in 2021 is ‘vluchtelingen’ en de vraag is: Kent u mensen of organisaties die vluchtelingen dienen, een plek bieden of op een andere manier verder helpen en daarom een stimuleringsprijs verdienen? Wij zijn op zoek naar de Sint-Maartens van deze tijd. Traditioneel is er een feestelijk evenement in de Domkerk.

Maar ook in 2021 kiezen we, vanwege mogelijke Corona beperkingen, voor een digitale aanpak en worden de winnende projecten op de website gepresenteerd. Het digitale evenement zal plaatsvinden op 5 november.

U kunt mensen, initiatieven of organisaties aandragen tot 1 oktober via mantelvansintmaarten@diaconie-utrecht-helpt.nl

.

Over de Mantel van St-Maarten
De kerken waarderen Utrechtse vrijwilligersprojecten op sociaal-maatschappelijk en/of diaconaal terrein. Jaarlijks worden daarom stimuleringsprijzen uitgereikt aan initiatieven die inspirerend, eigenzinnig of vernieuwend zijn. Zie voor de resultaten uit 2019 en 2020 de website mantelvansintmaarten.nl

.

.

Bronnen:  Nieuwsbrief, Citypastoraat Domkerk, vrijdag 3 september en Nieuwsbrief, Jacobikerk, zaterdag 4 september 2021

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Warme Wintervieringen in Tuindorp

Niet oecumenisch, wél gezamenlijk. Wat begonnen is als een mogelijkheid om energie te besparen op koude zondagen is uitgelopen op een verdere inhoudelijke samenwerking Paulus- en Tuindorpkerk. Op 21 en 28 januari en op 11 en 18 februari 2024 gaan de wijkgemeente en de...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons