9 nov 2020 | Nieuws

Sint Maarten 2020 in Tuindorp

Geschreven door Harry Veenstra

De lampionoptocht op 11 november, Sint Maarten, is een begrip in Tuindorp. De laatste jaren is daar een mooie traditie bijgekomen: in samenwerking met Tuindorps Belang zamelen scholen en kerken houdbare producten in voor de Voedselbank Overvecht. Kinderen halen zo niet alleen snoep op voor zichzelf, maar doen ook iets voor een ander.

De lampionoptocht gaat dit jaar niet door, de Voedselbankactie wel. En die is verschrikkelijk hard nodig. De Voedselbank Overvecht krijgt steeds meer aanvragen en heeft steeds minder aanbod van producten. De coördinator vertelt dat er vooral behoefte is aan basisvoedingsmiddelen: rijst en pasta, pastasaus, suiker, pindakaas en jam. Daarnaast zijn ook andere houdbare voedingsmiddelen, schoonmaakmiddelen en drogisterijartikelen van harte welkom.

Woensdagavond 11 november kunt u tussen 18:00 uur en 20:00 uur houdbare producten afgeven in de Pauluskerk aan het Willem de Zwijgerplantsoen. Laten we op het feest van Utrechts patroonheilige Sint Maarten onze Utrechtse buren niet in de kou laten staan!

Gerelateerde verhalen

Meer

Zorgen over strafbaarstelling

Illegaliteit strafbaar stellen? Naar aanleiding van de plannen van het nieuwe kabinet maakt de Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, zich grote zorgen. Beste lezer, Ook wij, als Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, maken ons grote...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons