30 jan 2024 | Evenementen, Uitgelicht

Ruimte voor kerken in Utrecht

Geschreven door Redactie

Kerken vervullen een belangrijke rol in onze samenleving. Op woensdag 7 februari spreken we graag met je door over hoe jij die rol ziet en hoe dat de lokale politiek raakt. Denk bijvoorbeeld aan uitdagingen rondom huisvesting en subsidies. En breder, over de rol van kerken in maatschappelijke uitdagingen.

Ruimte voor kerken gaat ook over ruimte voor migrantenkerken en internationale kerken. Hierin spreken we graag over hoe we migrantenchristenen meer kunnen betrekken bij ChristenUnie Utrecht.

Sprekers op deze avond zijn Gaetan Mbwete, werkzaam bij Samen Kerk in Nederland (SKIN) als makelaar en adviseur van kerken bij huisvestingsproblemen en Rik van der Graaf, fractievoorzitter van de ChristenUnie Utrecht. Samen met Gaetan, de ChristenUnie Utrecht fractie en jou gaan we graag verder in gesprek.

We ontmoeten elkaar in buurtcentrum Hart van Hoograven. We starten met een maaltijd om 18.30, en om 19.30 gaan we verder met de gespreksavond. Het is ook mogelijk alleen naar de gespreksavond te komen. Opgeven kan via bestuur@utrecht.christenunie.nl, maar is niet noodzakelijk. Neem gerust je buurman/vrouw, broer/zus in Christus of collega mee.

Woensdag 7 februari  –  Aanvang 18.30 uur (maaltijd), 19.30 uur (gespreksavond)  –  Buurtcentrum Hart van Hoograven, ’t Goylaan 66H, Utrecht (Hoograven)  –  Meer informatie via utrecht.christenunie.nl

.

Foto door PhotoMIX-Company via pixabay.com

Gerelateerde verhalen

Meer

Veertig dagen in de Tuin

De veertigdagentijd is een tijd van bezinning. We leven toe naar Pasen, het feest van hoop en een nieuw begin. Juist nu is het belangrijk hoop te bieden aan mensen die wat extra aandacht goed kunnen gebruiken. Mensen die aan de rand van de samenleving zijn terecht...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons