16 jun 2020 | Nieuws

Roze Zondag: trouw zijn aan jezelf

Geschreven door Harry Veenstra

Als homo naar de kerk – een spannende aangelegenheid? Niet in de Janskerkgemeente. Hier zijn LHBTQI’ers van harte welkom. In het bijzonder bij de Roze Zondag Viering tijdens het Midzomergracht Festival. Roze Zondag vieren we dit jaar online. Ben jij erbij?

Al 32 jaar wordt in de Janskerkgemeente (voorheen EUG) Roze Zondag gevierd: een viering waarin diversiteit in de liefde centraal staat. De Janskerkgemeente is een open en inclusieve geloofsgemeenschap, waar seksuele diversiteit en genderdiversiteit er mogen zijn.
Het thema voor deze zondag is ’trouw’. Hoe geef jij vorm aan ‘trouw zijn’ in je leven? Ieder van ons komt uit een bepaalde traditie – hoe ga je je eigen weg, lukt het jou om trouw te zijn aan jezelf? Tijdens de viering zingen we onder meer ‘Ongestraft mag liefde bloeien’, een lied dat in januari 2019 na het tekenen van de Nashville-verklaring door veel kerken in Nederland gezongen werd.

Roze Zondag: waar & wanneer?
Roze Zondag maakt deel uit van het MidZomerGracht festival, dat dit jaar helaas door het coronavirus is afgelast. Je kunt de online viering volgen via YouTube op 21 juni 2020 vanaf 11.00 uur:

Voorganger Kees van der Zwaard heeft de viering samen met enkele gemeenteleden voorbereid.

Gerelateerde verhalen

Meer

Warme Wintervieringen in Tuindorp

Niet oecumenisch, wél gezamenlijk. Wat begonnen is als een mogelijkheid om energie te besparen op koude zondagen is uitgelopen op een verdere inhoudelijke samenwerking Paulus- en Tuindorpkerk. Op 21 en 28 januari en op 11 en 18 februari 2024 gaan de wijkgemeente en de...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons