26 okt 2023 | Nieuws, Uitgelicht

Rol van de Protestantse Gemeente in de spanning in Utrecht als gevolg van het Israëlisch-Palestijns conflict

Geschreven door Redactie

Het dagelijks bestuur van de Protestantse Gemeente Utrecht (PGU) heeft een openbare brief geschreven over de eigen rol “in de toegenomen spanning in onze stad als gevolg van het opgelaaide Israelisch-Palestijns conflict”.

In de brief, met “oktober 2023” als datum, beaamt het moderamen van de PGU de oproep van Utrecht burgemeester Sharon Dijksma aan iedereen om zich te richten op vrede in Utrecht en elkaar vast te houden onder de zeer gevoelige omstandigheden.

“Als moderamen van de Protestantse Gemeente Utrecht onderstrepen we de oproep van onze burgemeester van harte en moedigen we elkaar aan er gehoor aan te geven.”

.

De volledige tekst van de brief is hier te lezen:

Brief over “onze rol als Protestantse Gemeente Utrecht in de toegenomen spanning in onze stad als gevolg van het opgelaaide Israelisch-Palestijns conflict”

.

.

.

Foto door myriams fotos via pixabay.com

Diaconie Utrecht helpt

In opdracht van PGU

Gerelateerde verhalen

Meer

Podcast over de klokken van Utrecht

Op 12 juli lanceert het Utrechts Klokkenluiders Gilde de nieuwe podcastserie 'Het geluid van Utrecht'. Het gilde, dat de Utrechtse klokken al 45 jaar luidt, wil het lustrum graag samen met de stad vieren. Deze zomer kan elke Utrechter op reis zijn thuisgeluid dus via...

Lees meer

VaarWel Uitvaartzang

Kan een mp3-bestand of een cd de fysieke gemeentezang vervangen? De groep VaarWel vindt van niet. Als bij een uitvaart extra zangondersteuning nodig is, komen leden van de groep naar een aula of kerk om te ondersteunen met zingen. Op 4 september oefenen zij samen...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons