5 apr 2023 | Nieuws, Pupjes

Richard Hoogland prijsvraag focust op initiatieven ten bate van Utrechtse ouderen

Geschreven door Redactie

Daar is-tie weer: de prijsvraag van het Richard Hoogland Fonds. De beste ideeën maken kans op € 25.000 aan prijzengeld. Uitgewerkte ideeën kunnen tot 31 mei 2023 worden ingestuurd.

Voor het Richard Hoogland Fonds staat – in lijn met het gedachtegoed van de naamgever RIchard Albertus Hoogland – het welzijn van ouderen in de regio Utrecht op één.

In 2023 ligt de focus op het thema eenzaamheid. Dat is niet voor niets: 36% van de Utrechtse ouderen is sociaal eenzaam en 13% zelfs ‘ernstig eenzaam’. Reden voor ons Fonds om geld beschikbaar te stellen waarmee die eenzaamheid kan worden teruggedrongen. Dat doen we via onze reguliere bijdragen, maar eens per twee jaar ook middels een prijsvraag.

In 2023 luidt de prijsvraag aldus:

Hoe kunnen we het sociaal isolement van ouderen in Utrecht voorkomen of verminderen?

Iedere organisatie uit de regio Utrecht kan initiatieven insturen. De enige voorwaarde voor deelname is het hebben van een inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Waar zijn we naar op zoek?

Het Richard Hoogland Fonds is op zoek naar concrete plannen en initiatieven die goed aansluiten bij de praktijk.

Daarnaast mikken we met onze prijsvraag op een vernieuwende manier van denken en doen. Voorts kijkt de jury naar haalbaarheid, duurzaamheid en de verhouding tussen bereik en budget. Eerdere winnaars zijn o.a. Achter de Geraniums, Sunshine Society en Zin in Utrecht.

Wat is er te winnen?

De beste ideeën maken kans op de Richard Hoogland Prijs 2023 en voor de winnaars wordt € 25.000 aan prijzengeld beschikbaar gesteld om het idee uit te voeren.

Hoe kun je deelnemen?

Uitgewerkte ideeën kunnen tot 31 mei 2023 via de website richardhooglandfonds.nl worden ingestuurd. De inzendingen worden beoordeeld door een jury. Aan de hand van de beoordeling wordt het prijzengeld à € 25.000 toegekend aan het/de beste idee(ën).

.

Bron: richardhooglandfonds.nl

Foto door Claudia van Zyl op unsplash.com

Gerelateerde verhalen

Meer

Zorgen over strafbaarstelling

Illegaliteit strafbaar stellen? Naar aanleiding van de plannen van het nieuwe kabinet maakt de Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, zich grote zorgen. Beste lezer, Ook wij, als Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, maken ons grote...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons