11 jun 2021 | Evenementen, Geloven, Nieuws

#retraite Geef je op voor Schiermonnikoog!

Geschreven door Redactie

Retraite op Schiermonnikoog

 

“Help de monniken zijn terug!” riepen de Schiermonnikogers toen de Cystercienser monniken er een paar jaar geleden weer voet aan wal zetten. Inmiddels horen de monniken weer helemaal bij het eiland. Met een klein groepje Utrechters (uit de Domkerk, Kerk op Zuilen, Janskerk en Nicolaikerk) vormen we het Schiermonnikoogretraitetestpanel. In maart 2021 zijn we op Schiermonnikoog, midden in de veertigdagentijd.

We ontmoeten broeder Paulus. Gezeten op een stoel in ons huis in de duinen, vertelt hij rustig zijn levensverhaal. Een druk leven vol verstilling schetst hij. We worden er zelf ook rustig van. Hoe creëer je die verstilling in een vol leven? Dat experiment gaan we aan in Schiermonnikoog, het eiland waar Ine Pont (Domkerk) veel warme roots heeft liggen.

We ontwerpen het volgende stramien: In de ochtend komen we samen voor het ochtendgebed, daarna ontbijt en een programma met bezinning, kunst en anderszins. De middag is vrij. In onze try-out is er ruimte om (online) te werken. Anderen gaan naar het eindeloze strand van Schiermonnikoog. In de avond verzamelen we ons weer in de Egbertkapel en is er tijd voor verstilling.

Het bevalt goed, deze vorm van samenzijn, we genieten van elkaars verhalen en er is genoeg ruimte om alleen te zijn, het eiland te verkennen, de wind in je haren te voelen, mee te gaan op het ritme van de getijden.

Het smaakt naar meer. Daarom willen we in de nazomer, begin van de herfst weer gaan. Wil je ook mee op de retraite naar Schiermonnikoog? Ochtend en avondgebeden in de Egbertkapel, meevieren met de monniken, wandelen, fietsen, workshops en met elkaar van gedachten wisselen. We zoeken mensen uit diverse wijkgemeenten en pioniersplekken van de Protestantse Gemeente Utrecht en we hebben plek voor 6 mensen. Opgave voor 20 juli (maar het is aan te raden zsm te reserveren). Kosten van de week: 300,- exclusief reis, overtocht en huur van een fiets. Inclusief verblijf (1 persoonskamers) en eten en drinken en programma.

Je opgave is definitief wanneer je het bedrag hebt overgemaakt. Neem contact op met ds Jasja Nottelman, jasja.nottelman@gmail.com

 

Jasja, Ine, Marloes en Marieke

Gerelateerde verhalen

Meer

Festival Licht Geraakt

Kom vrijdagavond 21 juni naar een bijzonder festival in de Janskerk: Festival Licht Geraakt. Dompel jezelf onder in gloedvolle muziek. Laaf je aan lichtgevende poëzie. Warm je aan vurige verhalen tijdens de langste dag van het jaar.  In vroeger dagen werden Midzomer...

Lees meer

Wake voor vrede en recht

Op 9 juni om 16.00 uur wordt in de Nicolaïkerk een ‘Wake voor vrede en recht’ gehouden met gebeden, indringende verhalen uit oorlogsgebieden, (Taizé) liederen, licht en stilte. Wees welkom om in de kring mee te zingen en te bidden voor de nood in conflictgebieden, om...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons