3 okt 2021 | Evenementen

Remonstrantse Geertekerk viert Coming Out Sunday (10 okt.)

Geschreven door Gohar Hovanes

Op zondag 10 oktober 2021 viert de Geertekerk Coming Out Sunday. De traditie om ‘Coming Out Day’ ook in de kerk te vieren, bestaat al vele jaren in de Geertekerk. Uiteraard wil men hiermee de acceptatie van LHBTI-gemeenschap (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender en intersekse personen) bevorderen. Maar de Regenboogvlag wappert dat weekend ook aan de Geertekerk om iedereen die zich noodgedwongen nog moet verschuilen voor de eigen identiteit, te stimuleren om uit de kast te komen. Remonstranten geloven dat mensen pas echt goed tot hun recht komen als ze hun identiteit niet hoeven te verbergen.

 

In een speciale kerkdienst – die om 1030 uur begint – gaan de drie predikanten van de Geertekerk gezamenlijk voor: Claartje Kruijff, Lense Lijzen en Marthe de Vries. Iedereen is welkom bij deze dienst! Na afloop is er volop gelegenheid om na te praten en koffie te drinken.

Gerelateerde verhalen

Meer

Heilige Nachten retraite

Van 25 december tot 6 januari 2024 kun je meedoen met de retraite-thuis voor de Heilige Nachten. Een inspiratieprogramma voor de kerstvakantie, met verhalen, meditaties, bezinningsvragen, rituelen voor deze beladen dagen tussen het oude en het nieuwe jaar. “Wat een...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons