12 sep 2021 | Nieuws

Remonstrantse Geertekerk krijgt twee nieuwe predikanten

Geschreven door Gohar Hovanes

Op zondag 12 september 2021 om 1430 uur worden in een feestelijke kerkdienst twee nieuwe predikanten officieel verbonden aan de Remonstrantse Gemeente Utrecht: ds. Claartje Kruijff en ds. Lense Lijzen.

 

Ds. Claartje Kruijff (49) heeft de afgelopen drie jaar gewerkt als vernieuwingspredikant in Naarden-Bussum. In 2017 werd zij uitgeroepen tot Theoloog des Vaderlands. Daarvóór voerde zij een zelfstandige praktijk als ritueel begeleider bij huwelijken en uitvaarten en was zij voorganger bij de Dominicuskerk in Amsterdam. Vóór haar kerkelijke carrière was zij organisatieadviseur. Ds. De Kruijff is gehuwd en moeder van drie dochters.

 

Ds. Lense Lijzen (57) ruilt de Remonstrantse gemeente Groningen na dertien jaar in voor zijn nieuwe standplaats Utrecht. Hij combineerde zijn rol als gemeentepredikant in Groningen met de functie van studentenpastor. Daarvóór diende hij de Remonstrantse gemeente in Amsterdam. Ds. Lijzen is gehuwd en vader van twee zoons en een dochter.

 

Lichte groei

Samen met de bestaande predikant ds. Marthe de Vries is het predikantenteam hiermee weer op stekte gebracht.

De Remonstrantse Gemeente Utrecht telt ruim 500 leden en vrienden en groeit de laatste tijd licht. In coronatijd was de Geertekerk een van de eersten die kerkdiensten via livestreams verspreidde en daarmee lijkt deze vrijzinnige geloofsgemeenschap een nieuwe groep geïnteresseerden te bereiken.

Gerelateerde verhalen

Meer

Zorgen over strafbaarstelling

Illegaliteit strafbaar stellen? Naar aanleiding van de plannen van het nieuwe kabinet maakt de Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, zich grote zorgen. Beste lezer, Ook wij, als Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, maken ons grote...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons