23 mrt 2023 | Geloven, Nieuws, Uitgelicht

Ramadangroet aan de moslimgemeenschap

Geschreven door Redactie

De landelijke Raad van Kerken verstuurt jaarlijks een groet aan de moslimgemeenschap in Nederland in het kader van de vastenmaand Ramadan en adviseert lidkerken en raden van kerken om een zelfde gebaar te maken naar de lokale islamitische gemeenschappen.

De Ramadan geldt als een periode van inkeer. Gedurende deze maand wordt er tussen zonsopgang en zonsondergang gevast. De datum van de Ramadan wisselt en hangt af van de maanstand. Dit jaar begint de vastenperiode op donderdagochtend 23 maart en eindigt waarschijnlijk op donderdagavond 20 april. Het suikerfeest (Eid al Fitr) zal dan starten op vrijdag 21 april.

De groet ter gelegenheid van Ramadan 2023 werd voorbereid door de Contactgroep Islam van de Raad van Kerken in Nederland.

Lees hier de Ramadangroet van de Raad van Kerken in Nederland.

.

.

.

Aanvullende bron: nationaalzakatfonds.nl

Foto door Abdullah Arif via unsplash.com

Gerelateerde verhalen

Meer

What if love is the masterplan?

Tijdens de Utrecht Pride op 3 juni stonden de deuren van de Jacobikerk open. Iedereen die behoefte had aan stilte, schoonheid, een toiletbezoek of een gesprek, was welkom. Dominee Wim Vermeulen had bijzondere ontmoetingen en fietste dankbaar weer naar huis. Al een...

Lees meer

De nieuwe PUP is uit!

Lang geleden, ver weg, niets mee te maken. Sommige mensen gaan glazig kijken als het over het slavernijverleden gaat, voor anderen is het juist een gevoelige snaar. Het nieuwste nummer van PUP gaat over vrij zijn en over de onvrijheid als iemand zo op je neerkijkt dat...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons