23 mrt 2023 | Geloven, Nieuws, Uitgelicht

Ramadangroet aan de moslimgemeenschap

Geschreven door Redactie

De landelijke Raad van Kerken verstuurt jaarlijks een groet aan de moslimgemeenschap in Nederland in het kader van de vastenmaand Ramadan en adviseert lidkerken en raden van kerken om een zelfde gebaar te maken naar de lokale islamitische gemeenschappen.

De Ramadan geldt als een periode van inkeer. Gedurende deze maand wordt er tussen zonsopgang en zonsondergang gevast. De datum van de Ramadan wisselt en hangt af van de maanstand. Dit jaar begint de vastenperiode op donderdagochtend 23 maart en eindigt waarschijnlijk op donderdagavond 20 april. Het suikerfeest (Eid al Fitr) zal dan starten op vrijdag 21 april.

De groet ter gelegenheid van Ramadan 2023 werd voorbereid door de Contactgroep Islam van de Raad van Kerken in Nederland.

Lees hier de Ramadangroet van de Raad van Kerken in Nederland.

.

.

.

Aanvullende bron: nationaalzakatfonds.nl

Foto door Abdullah Arif via unsplash.com

Diaconie Utrecht helpt

In opdracht van PGU

Gerelateerde verhalen

Meer

Podcast over de klokken van Utrecht

Op 12 juli lanceert het Utrechts Klokkenluiders Gilde de nieuwe podcastserie 'Het geluid van Utrecht'. Het gilde, dat de Utrechtse klokken al 45 jaar luidt, wil het lustrum graag samen met de stad vieren. Deze zomer kan elke Utrechter op reis zijn thuisgeluid dus via...

Lees meer

VaarWel Uitvaartzang

Kan een mp3-bestand of een cd de fysieke gemeentezang vervangen? De groep VaarWel vindt van niet. Als bij een uitvaart extra zangondersteuning nodig is, komen leden van de groep naar een aula of kerk om te ondersteunen met zingen. Op 4 september oefenen zij samen...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons