23 mrt 2023 | Geloven, Nieuws, Uitgelicht

Ramadangroet aan de moslimgemeenschap

Geschreven door Redactie

De landelijke Raad van Kerken verstuurt jaarlijks een groet aan de moslimgemeenschap in Nederland in het kader van de vastenmaand Ramadan en adviseert lidkerken en raden van kerken om een zelfde gebaar te maken naar de lokale islamitische gemeenschappen.

De Ramadan geldt als een periode van inkeer. Gedurende deze maand wordt er tussen zonsopgang en zonsondergang gevast. De datum van de Ramadan wisselt en hangt af van de maanstand. Dit jaar begint de vastenperiode op donderdagochtend 23 maart en eindigt waarschijnlijk op donderdagavond 20 april. Het suikerfeest (Eid al Fitr) zal dan starten op vrijdag 21 april.

De groet ter gelegenheid van Ramadan 2023 werd voorbereid door de Contactgroep Islam van de Raad van Kerken in Nederland.

Lees hier de Ramadangroet van de Raad van Kerken in Nederland.

.

.

.

Aanvullende bron: nationaalzakatfonds.nl

Foto door Abdullah Arif via unsplash.com

Gerelateerde verhalen

Meer

Ruimte voor kerken in Utrecht

Kerken vervullen een belangrijke rol in onze samenleving. Op woensdag 7 februari spreken we graag met je door over hoe jij die rol ziet en hoe dat de lokale politiek raakt. Denk bijvoorbeeld aan uitdagingen rondom huisvesting en subsidies. En breder, over de rol van...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons