24 nov 2020 | Evenementen

Popdienst vervangt Top2000 kerkdienst (29 nov.)

Geschreven door Andreas Havinga

Een mooi begin op weg naar Kerst.

Traditiegetrouw – na drie keer mag je van een traditie spreken – zou er op de 1e zondag in Advent een Top2000 dienst zijn in de Kerkboerderij De Hoef in Utrecht-Leidsche Rijn. Ook voor dit jaar stond die in de planning. In mei zijn de organisatoren ook daadwerkelijk begonnen met de voorbereiding, maar in september werd besloten om dit jaar toch geen Top2000 dienst te houden. Toen al waren de vooruitzichten zo onzeker, dat ze het niet aandurfden. Maar de voorbereidingsgroep wil toch wat extra’s dit jaar.

Er is gekozen voor een popdienst op kleine schaal. Deze vind plaats op zondag 29 november – de 1e zondag in Advent – in de Kerkboerderij. In de liturgie zijn 10 popsongs opgenomen, elk gekozen op hun tekst. Dit jaar staat er niet een grote band achter de tafel, maar doen ze het in een kleinere samenstelling met z’n zessen. Anna, Koos, Folkert, Bert, Jan-Willem en Jochem zijn van de partij en zij zullen laten horen dat ook in klein verband een inspirerende liturgie kan worden samengesteld. Het thema is dit jaar ‘Light will guide you home’, het Licht brengt ons thuis. Een mooi begin van de periode naar Kerst.

Helaas zal ook deze dienst beperkt zijn wat betreft het aantal kerkgangers en ook het meezingen zal niet gaan. De voorbereidingsgroep hoopt uiteraard dat alle stoelen die gevuld mogen worden, op 29 november ook allemaal bezet zijn. Verder zorgen ze ervoor dat er thuis meegeluisterd kan worden.

Online meebeleven op zondag 29 november, aanvang om 10.00 uur.
Via www.youtube.com (beeld / geluid) en via kerkdienstgemist.nl (geluid).
Meer informatie:  www.kerkenindehoef.nl
.
.
.
Foto door Scott Gruber op unsplash.com
.

Gerelateerde verhalen

Meer

Veertig dagen in de Tuin

De veertigdagentijd is een tijd van bezinning. We leven toe naar Pasen, het feest van hoop en een nieuw begin. Juist nu is het belangrijk hoop te bieden aan mensen die wat extra aandacht goed kunnen gebruiken. Mensen die aan de rand van de samenleving zijn terecht...

Lees meer

Ruimte voor kerken in Utrecht

Kerken vervullen een belangrijke rol in onze samenleving. Op woensdag 7 februari spreken we graag met je door over hoe jij die rol ziet en hoe dat de lokale politiek raakt. Denk bijvoorbeeld aan uitdagingen rondom huisvesting en subsidies. En breder, over de rol van...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons