24 nov 2020 | Evenementen

Popdienst vervangt Top2000 kerkdienst (29 nov.)

Geschreven door Andreas Havinga

Een mooi begin op weg naar Kerst.

Traditiegetrouw – na drie keer mag je van een traditie spreken – zou er op de 1e zondag in Advent een Top2000 dienst zijn in de Kerkboerderij De Hoef in Utrecht-Leidsche Rijn. Ook voor dit jaar stond die in de planning. In mei zijn de organisatoren ook daadwerkelijk begonnen met de voorbereiding, maar in september werd besloten om dit jaar toch geen Top2000 dienst te houden. Toen al waren de vooruitzichten zo onzeker, dat ze het niet aandurfden. Maar de voorbereidingsgroep wil toch wat extra’s dit jaar.

Er is gekozen voor een popdienst op kleine schaal. Deze vind plaats op zondag 29 november – de 1e zondag in Advent – in de Kerkboerderij. In de liturgie zijn 10 popsongs opgenomen, elk gekozen op hun tekst. Dit jaar staat er niet een grote band achter de tafel, maar doen ze het in een kleinere samenstelling met z’n zessen. Anna, Koos, Folkert, Bert, Jan-Willem en Jochem zijn van de partij en zij zullen laten horen dat ook in klein verband een inspirerende liturgie kan worden samengesteld. Het thema is dit jaar ‘Light will guide you home’, het Licht brengt ons thuis. Een mooi begin van de periode naar Kerst.

Helaas zal ook deze dienst beperkt zijn wat betreft het aantal kerkgangers en ook het meezingen zal niet gaan. De voorbereidingsgroep hoopt uiteraard dat alle stoelen die gevuld mogen worden, op 29 november ook allemaal bezet zijn. Verder zorgen ze ervoor dat er thuis meegeluisterd kan worden.

Online meebeleven op zondag 29 november, aanvang om 10.00 uur.
Via www.youtube.com (beeld / geluid) en via kerkdienstgemist.nl (geluid).
Meer informatie:  www.kerkenindehoef.nl
.
.
.
Foto door Scott Gruber op unsplash.com
.

Gerelateerde verhalen

Meer

Festival Licht Geraakt

Kom vrijdagavond 21 juni naar een bijzonder festival in de Janskerk: Festival Licht Geraakt. Dompel jezelf onder in gloedvolle muziek. Laaf je aan lichtgevende poëzie. Warm je aan vurige verhalen tijdens de langste dag van het jaar.  In vroeger dagen werden Midzomer...

Lees meer

Wake voor vrede en recht

Op 9 juni om 16.00 uur wordt in de Nicolaïkerk een ‘Wake voor vrede en recht’ gehouden met gebeden, indringende verhalen uit oorlogsgebieden, (Taizé) liederen, licht en stilte. Wees welkom om in de kring mee te zingen en te bidden voor de nood in conflictgebieden, om...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons