10 jan 2023 | Geloven, Nieuws

Pelgrimage van een jaar – ‘De Lantaarn’ op reis door Utrecht

Geschreven door Andreas Havinga

Sinds januari 2022 pelgrimeert ‘De Lantaarn’ als teken van verbondenheid van de kerken in Utrecht. Van week tot week, van kerk naar kerk. Aanleiding voor deze bijzondere reis was dat de stad Utrecht haar ‘900 jaar stadsrechten’ vierde. Het motto van de pelgrimage is dan ook ‘Laten we met alle kerken het ene Licht van Christus doorgeven aan Utrecht 900’.

Op zaterdag 15 januari 2022 – aan de vooravond van de Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen – werd de Lantaarn aangestoken in de Rafaëlkerk (Utrecht-Overvecht), tijdens de Oecumenische Viering van Christelijk Utrecht. Het thema van de viering was ‘De Ster die leidt naar Jezus’.

Van daaruit vertrok de Lantaarn, bleef een week lang in de ene kerk en werd dan doorgegeven aan de volgende kerk. Daarbij wordt het begeleid door het Libretto, een boekje dat de route van de Lantaarn langs de diverse kerkelijke gemeenschappen uitstippelt. De route van waar de Lantaarn te gast was kunt u hier lezen.

De Lantaarn is een gezamenlijk initiatief van de Utrechtse Stedelijke Raad van Kerken (USRK), het Platform Interculturele Kerken Utrecht (PIKU) en De Bovenkamer (een groepje voorgangers).

.

Bronnen: usrk.nl, tuindorpkerk.nl en katholiekutrecht.nl

Foto door Andreas Lischka via pixabay.com

Gerelateerde verhalen

Meer

Zorgen over strafbaarstelling

Illegaliteit strafbaar stellen? Naar aanleiding van de plannen van het nieuwe kabinet maakt de Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, zich grote zorgen. Beste lezer, Ook wij, als Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, maken ons grote zorgen om de nieuwe kabinetsplannen met...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons