20 mrt 2024 | Evenementen

Liturgie van de Paasjubel op het Domplein (zo 31 mrt)

Geschreven door Redactie

bij zonsopgang op Paaszondag, 31 maart.

Trompetgeschal, samen zingen, bidden en luisteren naar het paasevangelie – en dat in de vroege ochtend van Pasen. Kom je ook naar de Paasjubel op het Domplein op zondag 31 maart om 6.30 uur? Je bent van harte uitgenodigd!

In de stilte van de ochtend – zoals de vrouwen in het Evangelie, bij het aanbreken van de dag – ontmoeten we elkaar op het plein bij de Domkerk om de opstanding van Jezus te vieren. De feestelijke bijeenkomst is opgezet door verschillende kerken in Utrecht.

Bij zonsopkomst (om 7.16 uur) sluit het programma af met het overweldigende gelui van de Domklokken. Aansluitend ben je welkom bij het gezamenlijk ontbijt in de Domkerk. We hopen je te ontmoeten, samen met vele anderen, bij de Paasjubel 2024 in hartje Utrecht!

De liturgie kun je hier online meelezen:

Opgelet! – In de Paasnacht, de nacht van zaterdag 30 op 31 maart gaat de zomertijd in en zetten we de klok een uur vooruit, van 02.00 uur naar 03.00 uur! Om er rekening mee te houden bij de Paasjubel, kerkdiensten en vieringen op Paaszondag.

Zondag 31 maart  –  Aanvang 6.30 uur  –  Domplein, Utrecht (Binnenstad)  –  Meer informatie op katholiekutrecht.nl

.

Bronnen:  katholiekutrecht.nl en huisvandominicus.nl

Diaconie Utrecht helpt

In opdracht van PGU

Gerelateerde verhalen

Meer

VaarWel Uitvaartzang

Kan een mp3-bestand of een cd de fysieke gemeentezang vervangen? De groep VaarWel vindt van niet. Als bij een uitvaart extra zangondersteuning nodig is, komen leden van de groep naar een aula of kerk om te ondersteunen met zingen. Op 4 september oefenen zij samen...

Lees meer

Festival Licht Geraakt

Kom vrijdagavond 21 juni naar een bijzonder festival in de Janskerk: Festival Licht Geraakt. Dompel jezelf onder in gloedvolle muziek. Laaf je aan lichtgevende poëzie. Warm je aan vurige verhalen tijdens de langste dag van het jaar.  In vroeger dagen werden Midzomer...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons