18 jun 2020 | Evenementen

Orgelzomer opent met concert door organisten van Utrechtse kathedralen

Geschreven door Andreas Havinga

Zaterdagmiddagmuziek weer van start.

Organisten van drie Utrechtse kathedralen spelen in het openingsconcert van de Orgelzomer in de Domkerk. Het concert is op zaterdag 4 juli, aanvang 15.30 uur. De organisten zijn Wouter van Belle (Kathedrale kerk Ste. Catharina), Floris van Gils (Kathedrale kerk Ste. Gertrudis) en Jan Hage (Domkerk). De toegang is gratis, maar wel beperkt tot 100 personen. Aanmelding noodzakelijk, via www.domkerk.nl. Vrijwillige bijdrage na afloop.

De Werkgroep en Stichting Zaterdagmiddagmuziek Domkerk hebben het voornemen om de orgelzomer 2020 door te laten gaan. Domorganist Jan Hage heeft een aantal gerenommeerde organisten uitgenodigd en zal uiteraard zelf een groot aandeel leveren.

Let op:  Gezien de onzekere omstandigheden bestaat de mogelijkheid dat de concerten in een andere vorm dan u gewend bent zullen plaatsvinden: hopelijk mét publiek (hoeveel bezoekers toegelaten mogen worden zal pas later duidelijk zijn) en in het uiterste geval zónder publiek, waarbij dan een opname op YouTube en onze website te zien en te horen zal zijn, of een combinatie hiervan.

Wij verheugen ons er in ieder geval op dat de Zaterdagmiddagmuziek op 4 juli weer van start zal gaan en hopen u ook in september weer te mogen begroeten bij een Bachprogramma in kleine vocale/instrumentale bezetting. Houd u onze website en facebookpagina in de gaten, waarop het laatste nieuws te lezen zal zijn.

De data van de overige orgelconcerten t/m 5 september zijn te vinden op www.domkerk.nl

 

Foto door Marco van der Werf, gepubliceerd hier met toestemming.

Gerelateerde verhalen

Meer

Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons