15 mrt 2021 | Evenementen

ONLINE – Met Bach van Passie naar Pasen (23 maart)

Geschreven door Andreas Havinga

AFGELAST:  De interactieve muziekavond: ‘Met Bach van Passie naar Pasen’, die voor 23 maart gepland stond, hebben we helaas moeten annuleren, vanwege de avondklok. We hopen op een later moment alsnog een muziekavond te kunnen organiseren, uiteraard dan met een ander thema.
.
OORSPRONKELIJKE, ACHTERHAALDE TEKST:
De drie organisten van de Nicolaïkerk hebben een afwisselend programma bedacht, met live-orgelmuziek, zang en mooie verhalen.
.
Het verhaal van de kruisiging en de opstanding wordt verteld aan de hand van 4 passiekoralen en 4 paaskoralen van Johann Sebastian Bach. Deze koralen komen allemaal uit het zogenoemde ‘Orgelbüchlein’, het orgelboekje. Dit is een verzameling korte bewerkingen van koralen door het kerkelijk jaar heen..
.
Ko Zwanenburg, Berry van Berkum en Karel Demoet zullen stilstaan bij het Orgelbüchlein, de teksten, de melodieën en de bewerkingen van Bach. Paulien van der Werff (sopraan) zal de koralen zingen. We horen en zien beide orgels van onze kerk en er is ook gelegenheid om vragen te stellen aan de organisten.
.
Deze online-bijeenkomst is te beluisteren op dinsdag 23 maart via de youtube kanaal van de Nicolaïkerk, aanvang 20.00 uur.
.
Allen van harte welkom!
.
.
.

Gerelateerde verhalen

Meer

Festival Licht Geraakt

Kom vrijdagavond 21 juni naar een bijzonder festival in de Janskerk: Festival Licht Geraakt. Dompel jezelf onder in gloedvolle muziek. Laaf je aan lichtgevende poëzie. Warm je aan vurige verhalen tijdens de langste dag van het jaar.  In vroeger dagen werden Midzomer...

Lees meer

Wake voor vrede en recht

Op 9 juni om 16.00 uur wordt in de Nicolaïkerk een ‘Wake voor vrede en recht’ gehouden met gebeden, indringende verhalen uit oorlogsgebieden, (Taizé) liederen, licht en stilte. Wees welkom om in de kring mee te zingen en te bidden voor de nood in conflictgebieden, om...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons