Dit jaar is de Stille Week wel heel stil. Vanwege de verstilling in de week voor Pasen natuurlijk. Maar ook omdat we u deze maand weer niet kunnen ontvangen in de Janskerk. Wel hebben we voor u een mooie opname klaarstaan: een Palm Sunday Choral Evensong. Die kunt u nu digitaal beluisteren. En voor de volgende week kunt u digitaal een Easter Choral Evensong van de Schola Davidica verwachten.

Jubel én dreiging.

De laatste zondag van de veertigdagentijd (zondag 28 maart) heeft een dubbelzinnig karakter. Feestelijk gejubel en palmtakken maken al gauw plaats voor gescheld, gevloek en doodsbedreigingen. Waarna de dreigende stilte van de Stille Week intreedt. In de Palm Sunday Evensong ligt het accent nog op het ‘hosanna!’ En in de verte klinkt al de dreiging van de kruisiging, maar ook de opgewektheid van Pasen.

U kunt de Palm Sunday Evensong zelf online beluisteren. Op de vierde zondag van de maand, ’s middags om 17.00 uur. Of eerder dan wel later. Of juist wat vaker. Het is tenslotte maar één keer per jaar Palmpasen!

De meeste registraties zijn van de Choral Evensong van maart 2019. Het koor staat onder leiding van Daniel Rouwkema, Jan Hage bespeelt het orgel.

Online beluisteren.

Om de Palm Sunday Evensong online te beluisteren, maakt u gebruik van de link hier. Het wachtwoord dat u nodig heeft om de opname te beluisteren, staat in de nieuwsbrief van deze maand. Ontvangt u die nog niet? Schrijf u dan nu hier in.

De teksten van de muziekstukken vind u in het tekstboekje op de website.

Met de link en wachtwoord heeft u ook toegang tot de andere online-Evensongs van de Schola Davidica.

.

.

Bron:  Nieuwsbrief, Schola Davidica, woensdag 24 maart 2021

Foto door Brady Leavell op pixabay.com

.