6 mei 2020 | Evenementen

Online dialoog over vrede in Europa (9 mei)

Geschreven door Andreas Havinga

De Europese Unie is een uniek menselijk project in de wereld met 513 miljoen inwoners en een diversiteit van landen, culturen en identiteiten. Het is het grootste vredesproject van na de Tweede Wereldoorlog. Op zaterdag 9 mei vieren we 70 jaar Europa, begonnen in 1950 met de Schumanverklaring voor Vrede in Europa.

Deel jouw visie op vrede in Europa.

In deze online dialoog delen we onze ervaringen met Europa en onze idealen voor de toekomst. Waar is het gelukt om in Europa samen te werken aan de uitdagingen van deze tijd: de gezondheidscrisis, klimaatcrisis, migratie, armoede en ongelijkheid? Wat maakte dit mogelijk? Welke toekomst zien we voor Europa en wat kunnen we doen om dit Europa dichterbij te brengen? Hoe kunnen we samenwerken en wat is daarvoor nodig? Deze vragen zullen wij tijdens de dialoog beantwoorden, in tafelgesprekken.

Deze online dialoog is op zaterdag 9 mei van 14.00 tot 16.00 uur. Na registratie ontvangt u per mail een link met een toegangscode voor deelname.

Taal: Nederlands & Engels.

Deelname is kosteloos.

De organisatoren zijn Pax en het Comité Europadag Utrecht.

Meer informatie op depup.nl > agenda.

 

Diaconie Utrecht helpt

In opdracht van PGU

Gerelateerde verhalen

Meer

VaarWel Uitvaartzang

Kan een mp3-bestand of een cd de fysieke gemeentezang vervangen? De groep VaarWel vindt van niet. Als bij een uitvaart extra zangondersteuning nodig is, komen leden van de groep naar een aula of kerk om te ondersteunen met zingen. Op 4 september oefenen zij samen...

Lees meer

Festival Licht Geraakt

Kom vrijdagavond 21 juni naar een bijzonder festival in de Janskerk: Festival Licht Geraakt. Dompel jezelf onder in gloedvolle muziek. Laaf je aan lichtgevende poëzie. Warm je aan vurige verhalen tijdens de langste dag van het jaar.  In vroeger dagen werden Midzomer...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons