26 sep 2023 | Evenementen, Uitgelicht

Franciscusviering (zo. 1 okt.)

Geschreven door Redactie

Vieren met Franciscus  –  Van aangezicht tot aangezicht.

Wij nodigen je graag voor de jaarlijkse Franciscusviering uit op zondagochtend 1 oktober in het Stadsklooster Antonius in Utrecht-Lombok. Deze viering is oecumenisch en wordt elk jaar gehouden op een zondag rond 4 oktober, de sterfdag van Franciscus (tevens Dierendag).

Franciscus zei, in navolging van Jezus: Laat welk huis je ook binnengaat het eerste woord zijn “Vrede” aan dit huis. Beide mannen ontmoetten de kwetsbare Ander van aangezicht tot aangezicht. Ze kozen ervoor de Ander niet te minachten, niet onverschillig te zijn maar de bijzondere eigenheid van de Ander in het centrum te zetten.
In deze viering willen wij sprekend, zingend, biddend en zoekend de  menselijke waardigheid van de Ander in het licht zetten.

Licht dat terugkomt, hoop die niet sterven wil, vrede die bij ons blijft.

Voel je je uitgenodigd, neem dan, in de geest van Franciscus, iets tastbaars mee voor de Voedselbank. Graag zien wij je op 1 oktober tegemoet.

Zondag 1 oktober  –  Aanvang 10.00 uur  –  Stadsklooster Antonius, Kanaalstraat 198, Utrecht (Lombok)  –  Meer informatie op katholiekutrecht.nl en  stadskloosterutrecht.nl

.

Foto door giselastillhard via pixabay.com

Gerelateerde verhalen

Meer

Heilige Nachten retraite

Van 25 december tot 6 januari 2024 kun je meedoen met de retraite-thuis voor de Heilige Nachten. Een inspiratieprogramma voor de kerstvakantie, met verhalen, meditaties, bezinningsvragen, rituelen voor deze beladen dagen tussen het oude en het nieuwe jaar. “Wat een...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons