30 jun 2020 | Nieuws

Nieuw seizoen Kerken Kijken Utrecht begint 30 juni

Geschreven door Andreas Havinga

Deze zomer vindt de 38e editie plaats van Kerken Kijken Utrecht. Vanaf dinsdag 30 juni bent u van harte welkom in acht kerken in het centrum van Utrecht om de culturele rijkdommen van deze kerkgebouwen te bezichtigen. Daarnaast zijn er ook dit jaar weer gratis lunchconcerten in de opengestelde kerkgebouwen.

Geen openingsbijeenkomst.

Vanwege de huidige coronamaatregelen en de doelgroep is er dit jaar geen openingsbijeenkomst. Wel zal er een slotbijeenkomst plaatsvinden, tenzij er reden is deze ook te laten vervallen.

Kerken Kijken.

Vrijwillige gidsen verwelkomen u graag en informeren u desgewenst over de architectuur, bouwgeschiedenis en de kunstschatten die de kerken herbergen. De toegang is gratis. U kunt gewoon binnenlopen, mits u zich aan de corona-voorschriften houdt. Alle kerken zijn rolstoeltoegankelijk.

Het nieuwe seizoen van Kerken Kijken loopt van 30 juni t/m 12 september.

Let op: de openingstijden kunnen tussentijds wijzigen. Raadpleeg voordat u een bezoekje aan een kerk brengt, de website kerkenkijken.nl voor de meest actuele openingstijden. – Sneak preview: Ervaar Kerken Kijken alvast via deze impressie.

Kerken Luisteren.

Ook zijn er deze zomer weer gratis lunchconcerten bij te wonen in het prachtige decor van één van de Utrechtse binnenstadskerken. Het eerste concert staat al gepland op vrijdag 17 juli van 13.15 tot 14.00 uur. Kijk in de agenda voor de meest actuele programmering.

Gastvrije vrijwilligers gezocht!

Zin om zelfs als een vrijwillige gids aan de slag te gaan? Bekijk hier de vacature en meldt u aan!

 

Gerelateerde verhalen

Meer

ViaVeertig – Een tijd om in te keren

De Veertigdagentijd is een tijd van inkeer, van verstilling en bezinning, van soberheid en concentratie. Een tijd om daar de tijd voor te nemen, een tijd om plaats te maken, om het een aan de kant te schuiven en zo ruimte te creëren voor het ander. In de Jacobikerk in...

Lees meer

Blurring in de Kerk

Auteur: Iris Lammerts van Bueren - Foto: Ilaria Foresi . Wie mijn loopbaan langer volgt, weet dat ik ooit ben afgestudeerd op het fenomeen 'blurring' in de context van de voedselsector. Ik onderzocht het vervagen van grenzen in ambacht, verdienmodellen en outlets...

Lees meer

Incarnatie

Auteur: Len Borgdorff . Met ruim dertig mensen verbonden aan verschillende  protestantse Utrechtse kerken bezochten we ter lering, bezieling en ook voor ons eigen vermaak een aantal kerken en woordvoerders daarvan in Londen. Zondagochtend waren we in een...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons