11 jun 2020 | Evenementen

Nieuw seizoen ‘Kerken Kijken’ en ‘Kerken Luisteren’ van start 30 juni

Geschreven door Andreas Havinga

Deze zomer vindt de 38e editie plaats van Kerken Kijken Utrecht. Vanaf dinsdag 30 juni bent u van harte welkom in diverse kerken in het centrum van Utrecht om de culturele rijkdommen van deze kerkgebouwen te bezichtigen. Daarnaast zijn er ook dit jaar weer gratis lunchconcerten in de opengestelde kerkgebouwen.

Kerken Kijken.

Vrijwillige gidsen verwelkomen u graag en informeren u desgewenst over de architectuur, bouwgeschiedenis en de kunstschatten die de kerken herbergen. De toegang is gratis. U kunt gewoon binnenlopen, mits u zich aan de corona-voorschriften houdt. Alle kerken zijn rolstoeltoegankelijk. Het nieuwe seizoen van Kerken Kijken loopt van 30 juni t/m 12 september.

Let op: de openingstijden kunnen tussentijds wijzigen. Raadpleeg voordat u een bezoekje aan een kerk brengt, de website kerkenkijken.nl voor de meest actuele openingstijden. – Sneak preview: Ervaar Kerken Kijken alvast via deze impressie.

Kerken Luisteren.

Ook zijn er deze zomer weer gratis lunchconcerten bij te wonen in het prachtige decor van één van de Utrechtse binnenstadskerken. Het eerste concert staat al gepland op vrijdag 17 juli van 13.15 tot 14.00 uur. Kijk in de agenda voor de meest actuele programmering.

Gastvrije vrijwilligers gezocht!

Zin om zelfs als een vrijwillige gids aan de slag te gaan? Bekijk hier de vacature en meldt u aan!

 

bron:  kerkenkijken.nl

Gerelateerde verhalen

Meer

Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons