23 sep 2021 | Evenementen

Nieuw jaarprogramma ‘Kijken door een andere bril’ begint 13 oktober

Geschreven door Andreas Havinga

Leerhuisavonden in het Johannescentrum.

Voor wie:  voor gelovige en ongelovige zinzoekers, voor wie iets heeft of had met een geloofstraditie en voor wie daar wel eens op een andere manier mee wil kennismaken.

Locatie en tijden:  De leerhuisavonden worden gehouden in het Johannescentrum, Moezeldreef 400, Utrecht-Overvecht, beginnen om 20.15 uur precies en eindigen om 22.00 uur. Halverwege de avond is er een pauze. De avonden hebben het karakter van een hoorcollege. De geldende coronaregels worden in acht genomen.

Kosten:  € 55 voor de hele serie of € 7,50 per avond / rekeningnummer: IBAN  NL 51 INGB 000 1763920 t.n.v. Leerhuis Johannescentrum Overvecht te Utrecht.

Inlichtingen en opgave bij:  Kees Wijnen / St. Eustatiusdreef 308 / 3564 GG Utrecht / 030-2624278 / e-mail: wijnenkees@gmail.com

.

Programma 2021-2022.

Martien Brinkman  –  13 en 27 oktober, 10 november.

Eric Ottenheijm en Martijn Stoutjesdijk  –  24 november, 8 december.

Henk Bakker  –  12 en 26 januari, 29 februari 2022.

Rick Benjamins  –  23 februari, 9 maart.

Meer informatie op wp.johannescentrum.nl

.

Martien Brinkman is emeritus hoogleraar oecumenische / interculturele theologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Eric Ottenheijm is Judaïcus en Bijbelwetenschapper aan de Universiteit Utrecht.

Martijn Stoutjesdijk studeerde theologie, filosofie en internationale betrekkingen aan de Universiteit Utrecht en Leiden.

Henk Bakker is hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam en verbonden aan het Baptisten Seminarium in Amsterdam.

Rick Benjamins is docent dogmatiek (Protestantse Theologische Universiteit) en bijzonder hoogleraar vrijzinnige theologie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

.

‘Wie zichzelf geen grote vragen stelt leeft zomaar, omdat hij er nu eenmaal is. En volgens mij houdt geen mens dat een leven lang vol. Vroeg of laat zal iedereen willen weten of zijn bestaan zin heeft of niet.’ Nog steeds geeft dit citaat van de filosoof Jan Drost de overkoepelende thematiek van de leerhuisavonden goed weer. Niet dat er op ‘grote vragen’ eenduidig antwoorden te geven zijn. De bril waardoor we ernaar kijken, bepaalt onze blikrichting en kleurt ons denken, geloven en voelen. Dat geldt voor theologen, filosofen en kunstenaars, voor de traditie waaruit we willen leven. Vandaar: Kijken door een andere bril.

.

.

Bron:  wp.johannescentrum.nl

.

Diaconie Utrecht helpt

In opdracht van PGU

Gerelateerde verhalen

Meer

VaarWel Uitvaartzang

Kan een mp3-bestand of een cd de fysieke gemeentezang vervangen? De groep VaarWel vindt van niet. Als bij een uitvaart extra zangondersteuning nodig is, komen leden van de groep naar een aula of kerk om te ondersteunen met zingen. Op 4 september oefenen zij samen...

Lees meer

Festival Licht Geraakt

Kom vrijdagavond 21 juni naar een bijzonder festival in de Janskerk: Festival Licht Geraakt. Dompel jezelf onder in gloedvolle muziek. Laaf je aan lichtgevende poëzie. Warm je aan vurige verhalen tijdens de langste dag van het jaar.  In vroeger dagen werden Midzomer...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons