21 dec 2020 | Evenementen

Nationale Kerstavond vanuit Domkerk (NPO1, 24 dec.)

Geschreven door Andreas Havinga

Live om 22.30 uur op NPO 1, op donderdag 24 december.

Onder het mom: ‘Als we niet met z’n allen naar de kerstnachtviering kunnen, komt de kerstnachtviering naar jou’, brengt Johnny de Mol op kerstavond een alternatieve kerstvertelling vanuit de Domkerk in Utrecht. Zijn verhaal wordt muzikaal en emotioneel kracht bij gezet door de mooiste kerst- en popliedjes, gezongen door Edsilia Rombley, Simone Kleinsma, de 3J’s, Buddy Vedder en Samantha Steenwijk.

Meezingbeleving.

De Nationale Kerstavond is een verbindende en alternatieve ‘kerstnachtviering’, een toegankelijke en hartverwarmende ‘meezingbeleving’ in alle huiskamers van Nederland. Kortom, een actueel kerstverhaal met een moraal.

Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door de Protestantse Kerk in Nederland en het Kansfonds.

Meer informatie:  petrus.protestantsekerk.nl en pers.kro-ncrv.nl

.

Bericht vanuit het Citypastoraat Domkerk:  In de Domkerk gaan de gebruikelijke veelbezochte diensten op kerstavond helaas niet door, maar we krijgen dit jaar een waardige vervanger met een ander karakter. De Protestantse Kerk (PKN) verzorgt in samenwerking met KRO-NCRV een nationale kerstavond vanuit de Domkerk. Zo kan een breed publiek via NPO1 kerst thuis meevieren. Met een persoonlijke kerstvertelling door Johnny de Mol, en muzikale medewerking van diverse artiesten belooft het een bijzondere avond te worden.

N.B. Deze bijeenkomst is niet toegankelijk voor bezoekers.

.

bron:  domkerk.nl > agenda

afbeelding:  enriquelopezgarre via pixabay.com

.

.

Diaconie Utrecht helpt

In opdracht van PGU

Gerelateerde verhalen

Meer

VaarWel Uitvaartzang

Kan een mp3-bestand of een cd de fysieke gemeentezang vervangen? De groep VaarWel vindt van niet. Als bij een uitvaart extra zangondersteuning nodig is, komen leden van de groep naar een aula of kerk om te ondersteunen met zingen. Op 4 september oefenen zij samen...

Lees meer

Festival Licht Geraakt

Kom vrijdagavond 21 juni naar een bijzonder festival in de Janskerk: Festival Licht Geraakt. Dompel jezelf onder in gloedvolle muziek. Laaf je aan lichtgevende poëzie. Warm je aan vurige verhalen tijdens de langste dag van het jaar.  In vroeger dagen werden Midzomer...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons