20 feb 2023 | Evenementen, Oekraïne

Nationale Gebedsviering en Herdenkingsconcert voor Oekraïne

Geschreven door Redactie

Nationale Gebedsviering  |  vrijdag 24 februari 09.15 uur | Domkerk / NPO 2

Precies een jaar geleden werden we opgeschrikt door de inval van Rusland in Oekraïne. De oorlog en de desastreuze gevolgen ervan voor het land en haar inwoners maken stil. Daarom houdt de Protestantse Kerk Nederland samen met de Raad van Kerken en de Oekraïense gemeenschap in Nederland een gebedsviering voor vrede in de Domkerk in Utrecht, waar mensen uit Nederland en Oekraïne samen het licht van hoop ontsteken. Het verzoek om deze religieuze bijeenkomst te houden kwam van de Oekraïnse ambassade in Nederland.

Dit gebedsmoment wordt live uitgezonden op NPO 2.

De bijeenkomst in de Domkerk is vrij toegankelijk. Wel moet men zich van tevoren aanmelden via protestantsekerk.nl. Vanwege de televisie-uitzending is het raadzaam om uiterlijk 8.45 uur aanwezig te zijn.

Na de gebedsviering, start om 10.00 uur vanaf het Domplein de Walk of Hope naar de Jaarbeurs.

Andere gebedsdiensten: Ook in andere kerken wordt op 24 februari gebeden voor Oekraïne. In de St-Aloysiuskerk (Adriaen van Ostadelaan 4) houdt de Oekraïense Grieks-katholieke parochie om 19.00 uur een wake waarin de mensen herdacht worden die het slachtoffer geworden zijn van de Russische invasie.

Meer informatie op raadvankerken.nl

.

Luiding klokken Domkerk  |  vrijdag 24 februari 19.30 uur | Domplein

Om te gedenken dat de inval van Rusland in Oekraïne een jaar geleden is begonnen, en de Oekraïense gemeenschap een hart onder de riem te steken, klinken de klokken in de Domtoren.

Van 19.30 tot 20.00 uur zal stadsbeiaardier Malgosia Fiebig een speciaal beiaardconcert geven. Aansluitend luidt het Utrechts Klokkenluiders Gilde gedurende 10 minuten de Michaël-klok om de start van de oorlog te gedenken. Hiermee sluit Utrecht aan op een landelijke actie waarvoor de Rotary het initiatief genomen heeft.

.

Herdenkingsconcert voor Oekraïne | zaterdag 25 februari 15.30 uur | Domkerk

door het Utrechts Byzantijnskoor o.l.v. Iryna Gorvanko.

Meer informatie op zaterdagmiddagmuziek.nl

.

Foto door Olga Subach via unsplash.com

Gerelateerde verhalen

Meer

Preek van de Leek (21 april, Nicolaïkerk)

Linda Nooitmeer verzorgt de eerste Preek van de Leek van 2024 in de Nicolaïkerk, op zondag 21 april om 17.00 uur. Nooitmeer is geboren in Suriname, woont sinds haar 16e in Nederland en studeerde bedrijfseconomie. Zij is onder meer voorzitter van het NiNsee:  het...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons