11 nov 2020 | Evenementen

Nationaal verleden: tussen trots, schaamte en verzoening (2 dec.)

Geschreven door Andreas Havinga

Op woensdag 2 december gaan James Kennedy, Talitha Muusse en Don Ceder in gesprek over het thema ‘Nationaal verleden: tussen trots, schaamte en verzoening’. Het ViaJacobi debat is online en hopelijk ook offline in de Jacobikerk te volgen vanaf 20.00 uur.

Gespreksstof:  De Black Lives Matter-beweging heeft ook in Nederland van alles in gang gezet. Discussies over het koloniale en slavernijverleden van Nederland laaien, niet voor het eerst, op. Wat moet er uit het verleden worden rechtgezet om samen op weg te gaan naar een betere, meer inclusieve toekomst? Gaat het om een ‘harde’ verandering van instituties zoals onderwijs of om een ‘zachte’ verandering, van het hart? Hoe gaan we om met de materiële kant van de geschiedenis, zoals straatnaambordjes, standbeelden en (roof)kunst? En, misschien botsend met de huidige tijdsgeest, begint niet iedere verbroedering met het erkennen van schuld en ontvangen van vergeving?

Don Ceder (advocaat en toekomstig Tweede Kamerlid ChristenUnie), Talitha Muusse (diversiteitsexpert en ‘stem van haar generatie’, dixit AD) en James Kennedy (hoogleraar geschiedenis en samensteller canon van Nederland) gaan het gesprek aan.

Deelname:  Tickets voor dit debat kun je bestellen via EventbriteOffline:  er zijn maar dertig plaatsen beschikbaar in de Jacobikerk, dus zorg dat je er snel bij bent.  Online:  Je kunt dit debat ook volgen via het Youtube-kanaal van de Jacobikerk, waarbij je je vragen kunt stellen aan de sprekers.

.

Lees ookWalk the talk  –  een heel andere kijk op Utrecht

.

.

bron:  www.viajacobi.nl

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Veertig dagen in de Tuin

De veertigdagentijd is een tijd van bezinning. We leven toe naar Pasen, het feest van hoop en een nieuw begin. Juist nu is het belangrijk hoop te bieden aan mensen die wat extra aandacht goed kunnen gebruiken. Mensen die aan de rand van de samenleving zijn terecht...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons