11 nov 2020 | Evenementen

Nationaal verleden: tussen trots, schaamte en verzoening (2 dec.)

Geschreven door Andreas Havinga

Op woensdag 2 december gaan James Kennedy, Talitha Muusse en Don Ceder in gesprek over het thema ‘Nationaal verleden: tussen trots, schaamte en verzoening’. Het ViaJacobi debat is online en hopelijk ook offline in de Jacobikerk te volgen vanaf 20.00 uur.

Gespreksstof:  De Black Lives Matter-beweging heeft ook in Nederland van alles in gang gezet. Discussies over het koloniale en slavernijverleden van Nederland laaien, niet voor het eerst, op. Wat moet er uit het verleden worden rechtgezet om samen op weg te gaan naar een betere, meer inclusieve toekomst? Gaat het om een ‘harde’ verandering van instituties zoals onderwijs of om een ‘zachte’ verandering, van het hart? Hoe gaan we om met de materiële kant van de geschiedenis, zoals straatnaambordjes, standbeelden en (roof)kunst? En, misschien botsend met de huidige tijdsgeest, begint niet iedere verbroedering met het erkennen van schuld en ontvangen van vergeving?

Don Ceder (advocaat en toekomstig Tweede Kamerlid ChristenUnie), Talitha Muusse (diversiteitsexpert en ‘stem van haar generatie’, dixit AD) en James Kennedy (hoogleraar geschiedenis en samensteller canon van Nederland) gaan het gesprek aan.

Deelname:  Tickets voor dit debat kun je bestellen via EventbriteOffline:  er zijn maar dertig plaatsen beschikbaar in de Jacobikerk, dus zorg dat je er snel bij bent.  Online:  Je kunt dit debat ook volgen via het Youtube-kanaal van de Jacobikerk, waarbij je je vragen kunt stellen aan de sprekers.

.

Lees ookWalk the talk  –  een heel andere kijk op Utrecht

.

.

bron:  www.viajacobi.nl

.

Diaconie Utrecht helpt

In opdracht van PGU

Gerelateerde verhalen

Meer

VaarWel Uitvaartzang

Kan een mp3-bestand of een cd de fysieke gemeentezang vervangen? De groep VaarWel vindt van niet. Als bij een uitvaart extra zangondersteuning nodig is, komen leden van de groep naar een aula of kerk om te ondersteunen met zingen. Op 4 september oefenen zij samen...

Lees meer

Festival Licht Geraakt

Kom vrijdagavond 21 juni naar een bijzonder festival in de Janskerk: Festival Licht Geraakt. Dompel jezelf onder in gloedvolle muziek. Laaf je aan lichtgevende poëzie. Warm je aan vurige verhalen tijdens de langste dag van het jaar.  In vroeger dagen werden Midzomer...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons