12 mrt 2022 | Evenementen

Nachtwake voor vluchtelingen Dominicuskerk Utrecht  

Geschreven door Gohar Hovanes

Vrijdag 18 maart 18.30 uur – zaterdag 19 maart 9.00 uur 

Händelstraat 90, Utrecht (Oog in Al)  

 

 

In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 maart wordt in de Dominicuskerk een wake gehouden om stil te staan bij het leven van vluchtelingen in en aan de grenzen van Europa. Veel mensen zijn omgekomen tijdens hun vlucht, veel anderen verkommeren in vluchtelingenkampen of worden letterlijk weggeduwd aan onze Europese grenzen. En wat zal er gebeuren met de vluchtelingen uit de Oekraïne?

 

De nachtwake start om 18.30 uur met een vesperviering en eindigt de volgende ochtend om 8.30 uur met de lauden. De hele nacht door wordt er afwisselend gebeden, geluisterd naar Bijbelteksten, muziek en gedichten, worden er kaarsen opgestoken, is er proclamatie, meditatie en stilte.

De aangrijpende documentaire Shadow Game wordt vertoond en er treden verschillende musici op.

 

U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen!

Er wordt gecollecteerd voor Giro 555 en Vluchtelingen op Lesbos.

 

De nachtwake wordt georganiseerd door de Pieterskerk, de Protestantse Wijkgemeente Utrecht-West, diakonaal predikante voor en met ongedocumenteerden Marieke Sillevis Smitt en het Huis van Dominicus.

 

Voor meer informatie zie: www.huisvandominicus.nl, www.kerkutrechtwest.nl en www.pieterskerk-utrecht.nl

U kunt ook bellen naar Hermen van Dorp (06-12240600) of mailen naar info@huisvandominicus.nl

Gerelateerde verhalen

Meer

Festival Licht Geraakt

Kom vrijdagavond 21 juni naar een bijzonder festival in de Janskerk: Festival Licht Geraakt. Dompel jezelf onder in gloedvolle muziek. Laaf je aan lichtgevende poëzie. Warm je aan vurige verhalen tijdens de langste dag van het jaar.  In vroeger dagen werden Midzomer...

Lees meer

Wake voor vrede en recht

Op 9 juni om 16.00 uur wordt in de Nicolaïkerk een ‘Wake voor vrede en recht’ gehouden met gebeden, indringende verhalen uit oorlogsgebieden, (Taizé) liederen, licht en stilte. Wees welkom om in de kring mee te zingen en te bidden voor de nood in conflictgebieden, om...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons