12 mrt 2022 | Evenementen

Nachtwake voor vluchtelingen Dominicuskerk Utrecht  

Geschreven door Gohar Hovanes

Vrijdag 18 maart 18.30 uur – zaterdag 19 maart 9.00 uur 

Händelstraat 90, Utrecht (Oog in Al)  

 

 

In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 maart wordt in de Dominicuskerk een wake gehouden om stil te staan bij het leven van vluchtelingen in en aan de grenzen van Europa. Veel mensen zijn omgekomen tijdens hun vlucht, veel anderen verkommeren in vluchtelingenkampen of worden letterlijk weggeduwd aan onze Europese grenzen. En wat zal er gebeuren met de vluchtelingen uit de Oekraïne?

 

De nachtwake start om 18.30 uur met een vesperviering en eindigt de volgende ochtend om 8.30 uur met de lauden. De hele nacht door wordt er afwisselend gebeden, geluisterd naar Bijbelteksten, muziek en gedichten, worden er kaarsen opgestoken, is er proclamatie, meditatie en stilte.

De aangrijpende documentaire Shadow Game wordt vertoond en er treden verschillende musici op.

 

U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen!

Er wordt gecollecteerd voor Giro 555 en Vluchtelingen op Lesbos.

 

De nachtwake wordt georganiseerd door de Pieterskerk, de Protestantse Wijkgemeente Utrecht-West, diakonaal predikante voor en met ongedocumenteerden Marieke Sillevis Smitt en het Huis van Dominicus.

 

Voor meer informatie zie: www.huisvandominicus.nl, www.kerkutrechtwest.nl en www.pieterskerk-utrecht.nl

U kunt ook bellen naar Hermen van Dorp (06-12240600) of mailen naar info@huisvandominicus.nl

Gerelateerde verhalen

Meer

Veertig dagen in de Tuin

De veertigdagentijd is een tijd van bezinning. We leven toe naar Pasen, het feest van hoop en een nieuw begin. Juist nu is het belangrijk hoop te bieden aan mensen die wat extra aandacht goed kunnen gebruiken. Mensen die aan de rand van de samenleving zijn terecht...

Lees meer

Ruimte voor kerken in Utrecht

Kerken vervullen een belangrijke rol in onze samenleving. Op woensdag 7 februari spreken we graag met je door over hoe jij die rol ziet en hoe dat de lokale politiek raakt. Denk bijvoorbeeld aan uitdagingen rondom huisvesting en subsidies. En breder, over de rol van...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons