8 nov 2020 | Nieuws

Na klokken, nu woorden van hoop, troost

Geschreven door Andreas Havinga

In de lente waren er de ‘Klokken van Hoop en Troost’. Nu zijn het ‘Woorden van Hoop en Troost’, die de Raad van Kerken elke woensdagavond om 19.00 uur uitzend. Zo hopen de kerken ieder die getroffen is door het coronavirus of de gevolgen ervan een hart onder de riem te steken en bij te dragen aan onderlinge verbondenheid en zorg voor elkaar.

Luister (met beeld) naar ‘Woorden van Hoop en Troost’ via de Youtube-kanaal van de Raad van Kerken.

Oproep tot gebed.

Toen halverwege maart in Nederland de eerste lockdown plaatsvond, zochten kerken naar een heldere en aansprekende manier om mensen te bemoedigen en troosten. Dat leidde tot de ‘Klokken van Hoop en Troost’. Drie weken lang klonken een kwartier lang op woensdagavond overal in het land de kerkklokken als teken van verbondenheid over de grenzen van het isolement heen. Ook riepen de klokken op tot gebed en andere vormen van steun voor alle zieken en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.

Opnieuw.

Nu de tweede lockdown een feit is en zovelen, misschien nog meer dan voorheen, naar houvast en steun zoeken in deze onzekere en zware tijd, willen de kerken opnieuw een helder, gezamenlijk geluid laten klinken. Daarom zend de Raad van Kerken elke woensdagavond om 19.00 uur ‘Woorden van Hoop en Troost’ uit:  Korte videofilmpjes van enkele minuten waarin, in afwisseling, kerkelijke vertegenwoordigers een bemoedigende boodschap uitspreken. Zo hopen de kerken ieder die getroffen is door het coronavirus of de gevolgen ervan een hart onder de riem te steken en bij te dragen aan onderlinge verbondenheid en zorg voor elkaar.

.

.

bronnen:  Nieuwsbrief, Kerk op Zuilen, vrijdag 6 november 2020 en www.raadvankerken.nl.

foto door James Nichols op pixabay.com

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Warme Wintervieringen in Tuindorp

Niet oecumenisch, wél gezamenlijk. Wat begonnen is als een mogelijkheid om energie te besparen op koude zondagen is uitgelopen op een verdere inhoudelijke samenwerking Paulus- en Tuindorpkerk. Op 21 en 28 januari en op 11 en 18 februari 2024 gaan de wijkgemeente en de...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons