31 mrt 2021 | Nieuws

Muzikale Paasgroet van Schola Davidica

Geschreven door Andreas Havinga

Dit jaar betekent de Holy Week – de week voor Pasen – opnieuw een week aan huis gebonden zijn. Niet naar concertzaal of kerk. Geen uitvoering van Matthäus of Johannes Passion, geen Messiah. En ook geen Easter Evensong door de Schola Davidica in de Janskerk.

Toch hoort dergelijke muziek bij deze dagen. Witte donderdag, Goede vrijdag, Stille zaterdag, Eerste en Tweede Paasdag – zowel muzikaal als liturgisch zijn het stuk voor stuk hoogtepunten.

Daarom heeft de Schola Davidica een muzikale Paasgroet samengesteld. Met repertoire dat helemaal past bij deze periode van het kerkelijk jaar. Met stukken die we nu zelf graag zouden zingen. Nu hebben we moeten kiezen voor – doorgaangs prachtige – uitvoeringen van anderen.

Holy Week & Easter at home.

De stukken van Holy Week 2021 weerspiegelen de gebeurtenissen van deze dagen. Begonnen wordt met de Lijdenstijd, met composities van o.a. Malcolm, Bruckner en Wesley. Dan volgt de Kruisiging met werk van Lotti, Gibbons, Bach en Chilcott. Waarner met de Opstanding een glorieuze afsluiting is, met muzikaal (vuur)werk van Elgar, Rutter, Scheidt en Clarke.

Spotify en YouTube.

Deze Holy Week-opnamen staan op Spotify. Heeft u geen Spotify-account? Ga dan naar de (goeddeels identieke) selectie op YouTube. U vindt beide playlists via de Schola Davidica website.

Link en wachtwoord.

Om de playlists te beluisteren heeft u een wachtwoord nodig. Dat wachtwoord wordt in de Nieuwsbrief van Schola Davidica verstuurt. Ontvangt u de nieuwsbrief nog niet? Schrijf u dan hier in.

.

.

Bron:  Nieuwsbrief, Schola Davidica, woensdag 31 maart 2021

Foto door Pablo Heimplatz op unsplash.com

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Warme Wintervieringen in Tuindorp

Niet oecumenisch, wél gezamenlijk. Wat begonnen is als een mogelijkheid om energie te besparen op koude zondagen is uitgelopen op een verdere inhoudelijke samenwerking Paulus- en Tuindorpkerk. Op 21 en 28 januari en op 11 en 18 februari 2024 gaan de wijkgemeente en de...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons