24 sep 2021 | Nieuws

Mondkapjes weg – we gaan weer zingen! (26 sept.)

Geschreven door Andreas Havinga

We gaan weer Choral Evensongs zingen! We hebben het gemist. En we hebben u gemist. Maar nu kan het weer! De mondkapjes hangen we aan de wilgen. En we ontvangen u graag op zondag 26 september, aanvang 17.00 uur, in de Janskerk.

Het afgelopen jaar was bijzonder voor kerken en gemeenten: er werd niet meer gezongen in de diensten. Ook de Choral Evensongs van de Schola Davidica moesten stoppen. Dat bleek een groot gemis, voor gelovigen en zoekers, voor twijfelaars en overtuigden. Want je kunt zoveel beter over geloof en twijfel zingen dan dat je erover kunt spreken.

Muziek tilt je boven je (on-)mogelijkheden uit. Dat geldt voor wie zingt. Én voor wie luistert, en de muziek en tekst meebeleeft. Daarom zijn we blij dat deze maand de Choral Evensongs weer van start gaan. In de Utrechtse Janskerk.
Elke vierde zondag van de maand zijn we er weer. U ook?

Feestelijk programma.

In de De Choral Evensong van september staan de jubel centraal. Uitbundig, met Sing Joyfully van Byrd, met Be Joyful van Ley en Exsultate Deo van Andriessen. Maar ook ingetogen, met stukken als het Magnificat en Nunc Dimittis van Villiers Stanford. Natuurlijk weerklinken ook de unieke klanken van organist Jan Hage. Het koor staat als vanouds onder de muzikale leiding van Daniel Rouwkema.

Nieuwe coronamaatregelen.

Eind deze maand gaan de nieuwe coronamaatregelen in. Wij volgen, in navolging van de Janskerk, de richtlijnen die overheid en kerken gezamenlijk hebben afgestemd. Voor de Choral Evensong betekent dit het volgende.
Aanmelden en reserveren vooraf is niet nodig. Wij vertrouwen op de verantwoordelijkheid die bezoekers zelf nemen: ze zijn gevaccineerd, hersteld of zijn recent negatief getest. En ieder blijft thuis bij klachten. Ook de anderhalvemeter maatregel vervalt. Wel wordt, voor wie dat op prijs stelt, de kerkzaal deels ingericht met een opstelling van anderhalve meter voor één- en tweepersoonshuishoudens.

Ook is er nog geen samenzang. Met u zien wij uit naar met moment dat dit weer mogelijk is.

Reserveer alvast de volgende zondagen in uw agenda.

24 oktober, 28 november, 25 december.

In 2022:  23 januari, 27 februari, 27 maart, 24 april, 22 mei, 26 juni.

Meer informatie op scholadavidica.nl

Gerelateerde verhalen

Meer

Warme Wintervieringen in Tuindorp

Niet oecumenisch, wél gezamenlijk. Wat begonnen is als een mogelijkheid om energie te besparen op koude zondagen is uitgelopen op een verdere inhoudelijke samenwerking Paulus- en Tuindorpkerk. Op 21 en 28 januari en op 11 en 18 februari 2024 gaan de wijkgemeente en de...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons