19 jul 2020 | Nieuws

Middeleeuwse kluis weer bewoond

Geschreven door Andreas Havinga

Verblijf curator Catharijneconvent te volgen via sociale media van ViaJacobi.

De laatst overgebleven kerkkluis van Nederland wordt na 500 jaar weer bewoond. Komende week zal Lieke Wijnia (curator Museum Catharijneconvent) twee dagen en een nacht doorbrengen in de middeleeuwse kluis van de Jacobikerk. Zij werkt op de naamdag van Maria Magdalena (22 juli) aan de voorbereidingen op een tentoonstelling over Maria Magdalena (voorjaar 2021).

Via de socialemediakanalen van ViaJacobi is het verblijf van Lieke te volgen. Meer informatie op de ViaJacobi website.

ViaJacobi stelt de middeleeuwse kluis met de bijbehorende kapel open voor het publiek. De kapel is ingericht als bijzondere stille ruimte waar Utrechters een dagdeel in afzondering kunnen lezen, schrijven of werken. Wil je ook een paar uur in de kluis doorbrengen? Reserveer dan een tijdsslot via de ViaJacobi website.

.

ViaWerkplek: werken en studeren in de Jacobikerk

Nu veel kantoren nog gesloten zijn en je favoriete koffietentje of bibliotheek een beperkt aantal bezoekers mag ontvangen, bieden we je graag een gratis werkplek aan in onze kerk. Op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend ben je van harte welkom om te typen, te lezen of te schrijven onder de eeuwenoude gewelven van de Jacobikerk. Vanaf 9:00 uur stellen we je een eenvoudige, maar comfortabele werkplek ter beschikking. Wij zorgen ook voor koffie, thee en water, zodat jij je kunt richten op je werk. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Wil je een werkplek reserveren? Op viawerkplek.eventbrite.com vind je de beschikbare plaatsen en kun je je inschrijven.

.

De foto toont de kapel direct naast de kluis in de Jacobikerk.

Gerelateerde verhalen

Meer

Warme Wintervieringen in Tuindorp

Niet oecumenisch, wél gezamenlijk. Wat begonnen is als een mogelijkheid om energie te besparen op koude zondagen is uitgelopen op een verdere inhoudelijke samenwerking Paulus- en Tuindorpkerk. Op 21 en 28 januari en op 11 en 18 februari 2024 gaan de wijkgemeente en de...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons