4 jan 2021 | Evenementen

MEER-seizoen 2020/2021 – Expect the unexpected

Geschreven door Harry Veenstra

tekst Nadine Liefting

De MEER-avond is een interkerkelijke avond die elke tweede zondag van de maand wordt georganiseerd in de Nieuwe Kerk. MEER staat voor: meer ontdekken van wie God is, wie Hij voor ons wil zijn en wat wij daarmee mogen doen. Het doel van de avonden is verdieping van de relatie met God. Dat vullen we doorgaans in met een half uur aanbidding, een half uur verdiepend Bijbels onderwijs en ruimte voor gebed en ministry. 

Jaarthema
Zoals u wellicht in de vorige editie heeft gelezen is het thema voor de MEER-avonden in 2020/2021 ‘expect the unexpected’.

Met dit thema willen we deelnemers uitdagen zich te verdiepen in minder voor de hand liggende en misschien ook wel spannende onderwerpen. Wij zijn soms zo gefocust op in control zijn, God te begrijpen en zijn doen en laten te rijmen met ons aardse leven. Maar God is niet naar onze wensen te controleren of te verklaren. Durven we de controle los te laten en vol vertrouwen God de ruimte te geven voor onbekende of verrassende zetten? Durven we ons voor te bereiden op- en ons te laten inspireren door het onverwachtse dat voor ons in het verschiet ligt, voordat Jezus in al Zijn heerlijkheid terugkomt?

Zondagavond 10 januari
Op zondagavond 10 januari zal Gert-Jan Brienen spreken over ‘gaven van de Geest’, met hierbij het accent op genezing. Over genezing is door de tijd heen al veel te doen geweest. Het is, naast tongentaal, de meest verdacht gemaakte gave van de Geest. Waarom geeft Jezus ons dan wel de opdracht om zieken te genezen? Hoe kunnen wij als christenen ook dit onderdeel van de hemel op een goede manier zichtbaar maken op aarde?

Zondagavond 14 februari
Op zondagavond 14 februari zal Dirk de Bree ons meenemen in het onderwerp ‘moedig leven’. Moed is een eigenschap die je in staat stelt om iets nuttigs te doen dat vele anderen niet durven. Opstaan tegen racisme, opstaan voor degene die steeds net buiten de groep valt, opstaan voor die trambestuurder die wordt belaagd. Wat houdt moedig leven in voor een christen?

Covid-19 maatregelen
Uiteraard organiseren we de MEER-avonden met inachtneming van de RIVM-regels. Daarom is het van belang dat je je in ieder geval aanmeldt via de website van de Nieuwe Kerk Utrecht (https://nk-utrecht.nl/). Op die manier heeft iedereen een ‘vaste stoel’ op anderhalve meter van elkaar. Gelet op het feit dat de kerk een publieke (toegankelijke) ruimte is, dienen de deelnemers tevens een mondkapje te dragen. Neem daarom een mondkapje mee. We verzoeken daarnaast iedereen om zich verder op gepaste afstand van elkaar te bewegen en de maatregelen in acht te nemen. Mochten de kaarten voor de MEER-avond uitverkocht zijn, dan is er via de website van de Nieuwe Kerk de mogelijkheid om de dienst online mee te volgen.

Algemene informatie
Inloop: 19.15 uur
Aanvang: 19.30 uur
Locatie: Bollenhofsestraat 138 (Nieuwe Kerk Utrecht)

We zien ernaar uit u bij de MEER-avonden te verwelkomen.

Diaconie Utrecht helpt

In opdracht van PGU

Gerelateerde verhalen

Meer

VaarWel Uitvaartzang

Kan een mp3-bestand of een cd de fysieke gemeentezang vervangen? De groep VaarWel vindt van niet. Als bij een uitvaart extra zangondersteuning nodig is, komen leden van de groep naar een aula of kerk om te ondersteunen met zingen. Op 4 september oefenen zij samen...

Lees meer

Festival Licht Geraakt

Kom vrijdagavond 21 juni naar een bijzonder festival in de Janskerk: Festival Licht Geraakt. Dompel jezelf onder in gloedvolle muziek. Laaf je aan lichtgevende poëzie. Warm je aan vurige verhalen tijdens de langste dag van het jaar.  In vroeger dagen werden Midzomer...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons