26 dec 2019 | Evenementen

Labyrint lopen

Geschreven door Andreas Havinga

in de Nieuwe Kerk, op donderdag 27 december.

Na alle drukte met kerst is het Labyrint een uitgelezen kans om even stil te worden. Een labyrint is een oud gebruik, dat we in een nieuw jasje hebben gestoken. Je loopt in stilte door de Nieuwe Kerk een eigen route. In de kerk zijn verschillende plekken waar je even stil kunt staan/zitten. Iedere plek heeft een thema met een bezinnende opdracht.

Zo kun je stil staan bij waar je dankbaar voor bent, of nagaan wat je los wilt laten. Er is een plek om na te denken over vergeving geven en ontvangen, over belangrijke waarden en een moment om je verlangen op te schrijven. Uiteraard kun je ook een kaarsje aansteken. In de bovenzaal kun je aanschuiven bij een korte begeleide meditatie door Op Adem|Utrecht.

Wie neem jij mee op deze reis? Een mooie kans om mensen kennis te laten maken met de Nieuwe Kerk in stilte. De Nieuwe Kerk is open van 17.00-22.00 uur, je kunt binnen komen lopen wanneer het je uitkomt.

Adres: Nieuwe Kerk, Bollehofsestraat 138a, Utrecht-Wittevrouwen.

Meer informatie op nk-utrecht.nl > blog > labyrint-vrijdag-27-december

Gerelateerde verhalen

Meer

Veertig dagen in de Tuin

De veertigdagentijd is een tijd van bezinning. We leven toe naar Pasen, het feest van hoop en een nieuw begin. Juist nu is het belangrijk hoop te bieden aan mensen die wat extra aandacht goed kunnen gebruiken. Mensen die aan de rand van de samenleving zijn terecht...

Lees meer

Ruimte voor kerken in Utrecht

Kerken vervullen een belangrijke rol in onze samenleving. Op woensdag 7 februari spreken we graag met je door over hoe jij die rol ziet en hoe dat de lokale politiek raakt. Denk bijvoorbeeld aan uitdagingen rondom huisvesting en subsidies. En breder, over de rol van...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons