26 dec 2019 | Evenementen

Labyrint lopen

Geschreven door Andreas Havinga

in de Nieuwe Kerk, op donderdag 27 december.

Na alle drukte met kerst is het Labyrint een uitgelezen kans om even stil te worden. Een labyrint is een oud gebruik, dat we in een nieuw jasje hebben gestoken. Je loopt in stilte door de Nieuwe Kerk een eigen route. In de kerk zijn verschillende plekken waar je even stil kunt staan/zitten. Iedere plek heeft een thema met een bezinnende opdracht.

Zo kun je stil staan bij waar je dankbaar voor bent, of nagaan wat je los wilt laten. Er is een plek om na te denken over vergeving geven en ontvangen, over belangrijke waarden en een moment om je verlangen op te schrijven. Uiteraard kun je ook een kaarsje aansteken. In de bovenzaal kun je aanschuiven bij een korte begeleide meditatie door Op Adem|Utrecht.

Wie neem jij mee op deze reis? Een mooie kans om mensen kennis te laten maken met de Nieuwe Kerk in stilte. De Nieuwe Kerk is open van 17.00-22.00 uur, je kunt binnen komen lopen wanneer het je uitkomt.

Adres: Nieuwe Kerk, Bollehofsestraat 138a, Utrecht-Wittevrouwen.

Meer informatie op nk-utrecht.nl > blog > labyrint-vrijdag-27-december

Gerelateerde verhalen

Meer

Festival Licht Geraakt

Kom vrijdagavond 21 juni naar een bijzonder festival in de Janskerk: Festival Licht Geraakt. Dompel jezelf onder in gloedvolle muziek. Laaf je aan lichtgevende poëzie. Warm je aan vurige verhalen tijdens de langste dag van het jaar.  In vroeger dagen werden Midzomer...

Lees meer

Wake voor vrede en recht

Op 9 juni om 16.00 uur wordt in de Nicolaïkerk een ‘Wake voor vrede en recht’ gehouden met gebeden, indringende verhalen uit oorlogsgebieden, (Taizé) liederen, licht en stilte. Wees welkom om in de kring mee te zingen en te bidden voor de nood in conflictgebieden, om...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons