Laat je betoveren . . . door de mooiste kerststal van Nederland

Geschreven door Redactie

Vanaf 14 december t/m 14 januari 2024 is de mooiste kerststal van Nederland weer te zien! Geheel gratis te bezoeken zonder reservering. Een unieke ervaring die je niet wil missen!

Laat je betoveren door deze prachtige stal met ruim zeshonderd schitterende kerststalfiguren. Het zijn echte museumstukken; afkomstig uit de achttiende eeuw uit de Italiaanse stad Napels. Samen vormen ze een complete stad in miniatuur. Het is lekker druk in de stal en aan alle kanten valt wel wat te ontdekken. Je kijkt je ogen uit!

Niet alleen de figuren met hun kleding en accessoires zijn supermooi. Ook het decor waarin ze te zien zijn, is spectaculair. Levendige markttaferelen en drukke straatscènes zorgen voor steeds een nieuwe ontdekking. De mooiste kerststal van Nederland staat vol met echte Utrechtse eye-catchers. Wat te denken van de Domtoren, de Winkel van Sinkel als herberg, de bloemenmarkt aan de Utrechtse gracht en sterrenwacht de Sonnenborgh. En het oudste huisje van Utrecht! Een feest van herkenning dus.

De mooiste kerststal van Nederland is gratis te bezoeken, zonder reservering.

Donderdag 14 december 2023 t/m 14 januari 2024 – Museum Catharijneconvent, Lange Nieuwstraat 38, Utrecht (Binnenstad) – Meer informatie, inclusief de openingstijden, via catharijneconvent.nl

.

Bron: catharijneconvent.nl

Foto door Annie Spratt via unsplash.com

Gerelateerde verhalen

Meer

Veertig dagen in de Tuin

De veertigdagentijd is een tijd van bezinning. We leven toe naar Pasen, het feest van hoop en een nieuw begin. Juist nu is het belangrijk hoop te bieden aan mensen die wat extra aandacht goed kunnen gebruiken. Mensen die aan de rand van de samenleving zijn terecht...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons