2 mei 2022 | Evenementen, Nieuws

Kunstwerk met duizenden namen geëxposeerd in de Pieterskerk

Geschreven door Redactie

De Pieterskerk introduceert 13 mei 2022 het ‘Concert Spirituel’: een terugkerend event waarbij mooie spirituele muziek wordt gecombineerd met actuele thema’s en andere kunstvormen.  Een nieuw kunstwerk met duizenden namen van verloren geliefden, zal worden geëxposeerd.

De eerste editie is samengesteld in samenwerking met Villa Vrede en U. A. F. Kunst, muziek en spoken word nemen je mee in verhalen over afscheid, thuis en heimwee van dichtbij en ver weg. Deze editie wordt de muziek omlijst door de eerste expositie van een kunstwerk van Marian Kerelos, en de spoken word en poëzie van Nafiss Nia.  Bijzonder is vooral de samenstelling van het programma.  Voor het eerst in Utrecht: op dit moment een kunstwerk in de maak bij Villa Vrede, waarin honderden, misschien wel duizenden namen van verloren geliefden worden verwerkt. Dit kunstwerk zal voor het eerst geëxposeerd worden tijdens het concert op 13 mei.

 

Hoe ziet het programma er uit op dertien mei?

 

Expositie

Marian Kerelos maakte in samenwerking met Villa Vrede en met vluchtelingen in Utrecht een kunstwerk, ter nagedachtenis aan verloren geliefden. Het resultaat is een tunnel waar je doorheen kunt lopen, omringt door vele namen en herinneringen. Een indrukwekkende ervaring en een gelegenheid om bij hun namen stil te staan. Het wordt op 13 mei voor het eerst geëxposeerd.

 

Poëzie

Spoken Word en gedichten van Nafiss Nia. Zij komt oorspronkelijk uit Iran en is dichter, schrijver en filmmaker.

 

Muziek

Het Vredeborch Ensemble o.l.v .Dick Duijst speelt:

 

  • Johann Sebastian Bach 1685-1750 | Ich habe genug BWV 82 | Lofzang van Simeon

Voor Bassolo, hobo da caccia en strijkers

  • Johann Ludwig Bach 1677-1731 | Die mit Tränen Säen | Psalm 126

Voor koor, solisten en strijkers

 

Kaarten

Kaarten kosten 25,- pp, 20,- voor studenten en bestel je hier. Voorverkoop: 2,50 korting. Er zijn 50 kaarten gratis beschikbaar via U.A.F. en Villa Vrede. Wil je het Concert Spirituel supporten? Koop een kaartje, nodig je vrienden uit, of doe een donatie.

 

Concert Spirituel: Heimwee

13 mei 2022 Pieterskerk

Deur open: 19:30

Aanvang: 20:00

Pieterskerk, Pieterskerkhof 5, 3512 JR, Utrecht

Kosten: 25,- pp 20,- studenten (voorverkoop: 2,50 korting)

 

Meer informatie en kaarten via deze link, of scan de QR code.

Diaconie Utrecht helpt

In opdracht van PGU

Gerelateerde verhalen

Meer

Podcast over de klokken van Utrecht

Op 12 juli lanceert het Utrechts Klokkenluiders Gilde de nieuwe podcastserie 'Het geluid van Utrecht'. Het gilde, dat de Utrechtse klokken al 45 jaar luidt, wil het lustrum graag samen met de stad vieren. Deze zomer kan elke Utrechter op reis zijn thuisgeluid dus via...

Lees meer

VaarWel Uitvaartzang

Kan een mp3-bestand of een cd de fysieke gemeentezang vervangen? De groep VaarWel vindt van niet. Als bij een uitvaart extra zangondersteuning nodig is, komen leden van de groep naar een aula of kerk om te ondersteunen met zingen. Op 4 september oefenen zij samen...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons