8 jun 2023 | Nieuws, Uitgelicht

Knooppunt in Lunetten genomineerd voor Appeltje van Oranje

Geschreven door Andreas Havinga

Stem dan op appeltjevanoranje.nl vóór 10 juni, want uw stem doet ertoe.

Het Knooppunt is een stichting dat  zich in zet voor inwoners van de Utrechtse wijk Lunetten en omgeving die – tijdelijk of blijvend – niet goed mee kunnen doen in de samenleving. Bij Het Knooppunt:

  • Kunnen mensen vijf dagen in de week binnenlopen voor ‘een kop koffie en aandacht’.
  • Deelt de voedselbank wekelijks voedselpakketten uit.
  • Is een wekelijkse spelletjesavond.
  • Is een ruilwinkel op zaterdag.

Het thema van de Appeltjes van Oranje is: ‘Bruggenbouwers in de buurt’. De prijs staat in het teken van succesvolle buurtinitiatieven die buurtbewoners écht met elkaar verbinden. De winnaar ontvangt een bronzen beeldje uit de handen van Koningin Máxima én € 25.000, -. Met dat geld zou Het Knooppunt nog meer buurtgenoten met elkaar verbinden.

Vindt u ook dat Het Knooppunt deze impactvolle prijs verdient? Stem dan op appeltjevanoranje.nl vóór 10 juni, want uw stem doet ertoe.

.

Bij het Knooppunt in de Utrechtse wijk Lunetten is er voor iedereen koffie, thee en aandacht. Het is een trefpunt voor buurtbewoners die zin hebben in een praatje of andere mensen te ontmoeten. Ze kunnen vijf dagen in de week binnenlopen. Ook is er een ruilwinkel, en spelletjesavond en – in samenwerking met de Stichting Voedselbank Utrecht – Voedseluitgiftepunt. Wekelijks komen er in totaal zo’n 100 tot 150 mensen langs. Elk jaar organiseert Het Knooppunt met Kerstmis en Pasen een etentje voor alle gasten en vrijwilligers samen. Ook zijn er diverse initiatieven ontstaan, zoals samen eten en fietsen. “Als je mensen samenbrengt en in hun waarde laat, vindt er echte ontmoeting plaats. In deze ontmoeting groeien mensen in zelfvertrouwen. Daardoor wordt de stap naar verbinding met anderen en meedoen in de buurt en samenleving kleiner.” In totaal 35 vrijwilligers houden de boel draaiende. Stem snel als jij vindt dat dit initiatief een Appeltje van Oranje verdient

.

Bron:  Nieuwsbrief, St. Martinusparochie / Katholiek Utrecht, donderdag 8 juni 2023

Gerelateerde verhalen

Meer

Ruimte voor kerken in Utrecht

Kerken vervullen een belangrijke rol in onze samenleving. Op woensdag 7 februari spreken we graag met je door over hoe jij die rol ziet en hoe dat de lokale politiek raakt. Denk bijvoorbeeld aan uitdagingen rondom huisvesting en subsidies. En breder, over de rol van...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons