18 jun 2022 | Evenementen

Kerken Kijken – 900 jaar kerk en stad

Geschreven door Andreas Havinga

Bezoek de 12 historische kerken in hartje Utrecht vanaf 2 juni t/m 11 november. Laat je verrassen door de rijke geschiedenis van 900 jaar stad en kerk.

In 2022 is het 900 jaar geleden dat Utrecht stadsrechten kreeg. Stichting Kerken Kijken Utrecht viert dit feest graag mee!

In elk van de deelnemende ­kerken neemt een persoon uit het verleden je kort mee in de gemeenschappelijke geschiedenis van kerk en stad. Wat heeft bier­ brouwer Hendrick de Roy te maken met de Doopsgezinde Kerk aan de Oudegracht? En welk verhaal vertelt een kogel in de Pieterskerk over kasteel Vredenburg in Utrecht?

Een mooie aanleiding om de kerken vervolgens zelf te bekijken. Onze vrijwilligers vertellen graag meer! Let op: De kerken van Stichting Kerken Kijken Utrecht hebben afzonderlijke openingstijden. Klik hier voor de actuele openingstijden.

Gerelateerde verhalen

Meer

Veertig dagen in de Tuin

De veertigdagentijd is een tijd van bezinning. We leven toe naar Pasen, het feest van hoop en een nieuw begin. Juist nu is het belangrijk hoop te bieden aan mensen die wat extra aandacht goed kunnen gebruiken. Mensen die aan de rand van de samenleving zijn terecht...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons