16 mei 2020 | Nieuws

Kerkdienst anders . . . als roadmovie

Geschreven door Andreas Havinga

Te beleven tot 23 mei
.
Ook een online kerkdienst kan anders zijn. Het hoeft niet te worden gestreamd vanuit een kerkzaal. Voor de dienst van Kerk Utrecht-West op zondag 10 mei, wordt de opnameapparatuur meegenomen in een busje tijdens een heuse roadtrip door Utrecht. Onderweg stopt het busje bij gemeenteleden die een aandeel hebben in de dienst. De opnames worden soms letterlijk op straat gemaakt, met op de achtergrond tekenen van dagelijks leven.
.
Beleef de dienst op kerkdienstgemist.nl. Maar wees er snel bij. De opname is alleen te beleven tot uiterlijk zaterdag 23 mei.

 

Veel goede reacties.

“Er zijn veel goede reacties gekomen op de dienst van [zondag 10 mei],” schrijft de voorganger, Mariska van Beusichem, in de nieuwsbrief van Kerk Utrecht-West. “Voor wie het niet gezien heeft: Jan Aren is met zijn bus langs gemeenteleden gereden die een aandeel hadden in de dienst: het aansteken van de paaskaars, het kindermoment, voorlezen uit de Bijbel, bidden, toelichten van de collecten, de bloemen bezorgen. Ook ik mocht mijn rol vervullen in bemoediging en groet, gebeden, verkondiging en zegen. We zijn allemaal door Jan Aren gefilmd.

Stevige gemeentezang.

“Ondertussen heeft Ben voor het begin en einde van de dienst muziek geschreven. Toen ik die hoorde kreeg ik het gevoel dat ik in een heuse bioscoopfilm heb meegespeeld! Sinds lange tijd was er weer stevige gemeentezang hoorbaar. Een gemeentelid vroeg mij: ‘Wie zingt er?’ Ik kon antwoorden: ‘Jij zelf!’ Martin heeft namelijk uit diensten van vorige jaar een aantal door mij gekozen liederen geknipt. Deze liederen heeft hij naar Jan Aren gestuurd.

“Tenslotte heeft Jan Aren alle beelden en muziek kundig aaneengesmeed tot een verrassende kerkdienst. Het heeft hem veel tijd gekost maar het resultaat mag er zijn. Dank je wel, Jan Aren! En dank je wel, iedereen die aan de dienst heeft meewerkt!”

 

bron:  Nieuwsbrief, Kerk Utrecht-West, vrijdag 15 mei 2020.

foto door anja op unsplash.com.

Gerelateerde verhalen

Meer

Warme Wintervieringen in Tuindorp

Niet oecumenisch, wél gezamenlijk. Wat begonnen is als een mogelijkheid om energie te besparen op koude zondagen is uitgelopen op een verdere inhoudelijke samenwerking Paulus- en Tuindorpkerk. Op 21 en 28 januari en op 11 en 18 februari 2024 gaan de wijkgemeente en de...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons