1 mei 2020 | Nieuws

Kerk op Zuilen, Wilhelminakerk hervatten online kerkdiensten

Geschreven door Andreas Havinga

Voor het eerst sinds Pasen: online kerkdiensten vanuit alle PGU wijkgemeenten.
.
Geboeid door de positieve reacties op de online kerkdiensten rondom Pasen, zullen er op zondagochtend 3 mei voor het eerst weer online kerkdiensten zijn vanuit alle 10 wijkgemeenten van de Protestantse Gemeente Utrecht (PGU). Naar het nodige overleg, worden namelijk ook de online kerkdiensten vanuit de Oranjekapel (Kerk op Zuilen) en de Wilhelminakerk hervat.
.
Wekelijks in mei:  In de maand mei zullen er dus elke zondag online kerkdiensten zijn vanuit alle PGU wijkgemeenten, behalve de Wilhelminakerk, die haar regel van diensten op de 1e en 3e zondag van de maand handhaaft.
.
.
StroomversnellingMet het stoppen van de fysieke kerkdiensten halverwege maart en met de Stille Week en Pasen in zicht, kwam ook in PGU wijkgemeenten de overstap naar online kerkdiensten in een stroomversnelling. Tot dan stond de techniek in dienst van de fysieke kerkdiensten en was de rol van digitale streamingplatforms, zoals kerkomroep.nl en kerkdienstgemist.nl, in de regel beperkt tot die van online ‘vlieg op de muur’.
.
.
fah
.
Foto boven:  Voorbeeld van een luisterhoekje
Weergave hier met toestemming van de Nicolaïkerkgemeente
.
.
.

Gerelateerde verhalen

Meer

Warme Wintervieringen in Tuindorp

Niet oecumenisch, wél gezamenlijk. Wat begonnen is als een mogelijkheid om energie te besparen op koude zondagen is uitgelopen op een verdere inhoudelijke samenwerking Paulus- en Tuindorpkerk. Op 21 en 28 januari en op 11 en 18 februari 2024 gaan de wijkgemeente en de...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons