28 mrt 2021 | Nieuws

Kerk op Zuilen nu ook op de Wijdekerk-kaart

Geschreven door Andreas Havinga

Kerk op Zuilen staat sinds kort vermeld op de Wijdekerk-kaart van Nederland. Dit is “vorige week” gebeurt, vermeld de Kerk op Zuilen nieuwsbrief van donderdag 25 maart 2021. Wijdekerk is een initiatief om aandacht te vragen voor de inclusiviteit van de kerk, met name voor LHBT+ mensen (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender). De Wijdekerk-kaart geeft aan in welke kerken in Nederland LHBT+ mensen welkom zijn en mee kunnen doen.

Klik hier om naar de Wijdekerk-kaart te gaan.

De nieuwsbrief citeert uit het beleidsplan van Kerk op Zuilen:  “Waar staan we voor: Gods verbindende liefde

  • Wij geloven dat God een onuitputtelijke bron van liefde is, die mensen met elkaar verbindt.
  • Wij geloven dat God en de naaste ons nabij zijn maar ook anders dan we vaak denken en verwachten. Verschillen tussen mensen zijn wezenlijk en een kans om samen de grootheid van God te ontdekken.
  • Dit geloof is voor ons de weg naar geestelijke groei en de sleutel tot een gastvrije, maatschappelijk relevante wijkgemeente, die de verscheidenheid op een positieve manier weet te hanteren.”

Regenboogvlag laten wapperen

Kerk op Zuilen wil dit ook zichtbaar maken op donderdag 1 april a.s. De wijkgemeente sluit dan aan bij de oproep om de regenboogvlag te laten wapperen om te vieren dat het 20 jaar geleden is dat het burgerlijk huwelijk tussen mensen van gelijk geslacht werd opengesteld.

Met de toevoeging van Kerk op Zuilen stijgt het aantal kerkgemeenten in Utrecht die op de Wijdekerk-kaart vermeld staan naar 11 gemeenten. Dit aantal is inclusief zes PGU-wijkgemeenten (naast Kerk op Zuilen, ook het Citypastoraat Domkerk, de Johannescentrumgemeente, Oecumenische Janskerkgemeente, Tuindorpkerkgemeente en Wilhelminakerkgemeente) en een andere PKN-gemeente (de Evangelisch-Lutherse Gemeente Utrecht). De Protestantse Gemeente Utrecht (PGU) behoort tot de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Stichting Wijdekerk is een initiatief van een groep christenen, zelf LHBT+ mens of nauw betrokken bij LHBT+ mensen.

.

.

Bron:  Nieuwsbrief, Kerk op Zuilen, donderdag 25 maart 2021

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Zorgen over strafbaarstelling

Illegaliteit strafbaar stellen? Naar aanleiding van de plannen van het nieuwe kabinet maakt de Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, zich grote zorgen. Beste lezer, Ook wij, als Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, maken ons grote...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons