1 okt 2021 | Nieuws

Kerk in Actie zoekt collectanten

Geschreven door Gohar Hovanes

Van 22 tot 27 november organiseert Kerk in Actie haar landelijke huis-aan-huiscollecte voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. Om deze collecte tot een succes te maken, zoeken we collectanten. Doet u mee?

 

Vorig jaar organiseerde Kerk in Actie de huis-aan-huiscollecte voor het eerst. Deze collecte was een groot succes. Het collectedoel sprak erg aan en de collecte werd positief ontvangen. “Mooi dat de kerk zich van deze kant laat zien”, zeiden de gevers.

 

Het doel van de collecte is, net als vorig jaar, is vluchtelingenkinderen in Griekenland. In Griekse vluchtelingenkampen verblijven duizenden kinderen. Ze zijn hier, soms helemaal alleen, aangekomen vanuit het Midden-Oosten en Afrika, op zoek naar een veilige plek. Kerk in Actie helpt met voedsel, kleding en onderwijs en probeert deze kinderen op een betere plek te krijgen.

 

Collectecoördinator Geerjanne den Hartog organiseert de collecte in Utrecht. Wilt u vluchtelingenkinderen in Griekenland ook helpen? Meld u dan aan als collectant bij Geerjanne, via 06-50696186 of gjdenhartog@gmail.com. U kunt zich ook opgeven bij het landelijk collecteteam van Kerk in Actie: 030 – 880 1701, collecte@kerkinactie.nl of via kerkinactie.n/huisaanhuiscollecte.

 

Kerk in Actie is het diaconale programma van de Protestantse Kerk in Nederland. De organisatie zet zich wereldwijd in tegen armoede en onrecht. De projecten van Kerk in Actie richten zich op mensen slachtoffer zijn van rampen en conflicten, mensen die niet in vrijheid kunnen geloven en mensen die leven in armoede. Een belangrijk deel van het werk van Kerk in Actie richt zich op kinderen die in de knel zitten door oorlog, armoede of uitbuiting. Kijk ook op kerkactie.nl.

Diaconie Utrecht helpt

In opdracht van PGU

Gerelateerde verhalen

Meer

Zorgen over strafbaarstelling

Illegaliteit strafbaar stellen? Naar aanleiding van de plannen van het nieuwe kabinet maakt de Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, zich grote zorgen. Beste lezer, Ook wij, als Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, maken ons grote...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons