8 mei 2021 | Nieuws

Johannescentrumgemeente doet mee met klimaatwake

Geschreven door Andreas Havinga

Sinds 19 april is er een wake voor het klimaat. Overdag bij het Catshuis in Den Haag, ‘s avonds en ’s nachts vanuit huis online. Doel van de wake is om uitdrukking te geven aan de grote bezorgdheid die er is over de toekomst van onze aarde gezien de toenemende vervuiling. En aandacht voor het klimaat te vragen van de politieke partijen die proberen een kabinet te formeren. Daarom zal de wake zeven dagen per week, 24 uur per dag duren tot er een nieuwe regering is. Op de website deklimaatwakers.nl kan je zien wat dit landelijk initiatief tot nu toe al heeft gedaan. Via een life-stream op You Tube zijn de wakers permanent te volgen.

Discussie, gezang, stilte.

Mensen vanuit de Johannescentrumgemeente hadden de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 april ‘geadopteerd’. Om 20.00 uur begonnen zes tieners en twee begeleiders aan de eerste shift. Vanaf 22.00 uur namens telkens twee gemeenteleden het stokje voor twee uren over. Er werd gediscussieerd, er werd gezongen, er werden verhalen voorgelezen. En ook waren we stil. Stil om stil te staan bij de ernst van de zaak. Stil om te rouwen over wat al verloren is gegaan in de afgelopen jaren.

Vrijdagmorgen om 8.00 uur gaven we voldaan het stokje weer over aan de wakers bij het Catshuis. Zeker 17 mensen hadden mee gewaakt en daarnaast toonden verschillende mensen hun belangstelling, door een appje te sturen of langs te komen. Lees meer over ‘onze’ ervaringen in het gemeenteblad ‘Op Dreef’ van mei (vanaf blz. 8).

Bemoedigende eerste stap.

De kabinetsformatie duurt waarschijnlijk nog lang. En zolang zal de wake ook duren. Want een volgende regering moet het klimaat als een van de belangrijkste prioriteiten hoog op haar agenda zetten. Wij vanuit de Johannescentrumgemeente blijven betrokken. Dit was voor ons een bemoedigende eerste stap.

Wil je een volgende keer meedoen? Wil je meer informatie? Kijk dan op www.deklimaatwakers.nl.

Wil je meer weten over de klimaatwakers van de Johannescentrumgemeente, mail naar Erna Treurniet, E: ernatreurniet@planet.nl.

.

.

Bron:  Nieuwsbrief, Johannescentrumgemeente, vrijdag 7 mei 2021

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Warme Wintervieringen in Tuindorp

Niet oecumenisch, wél gezamenlijk. Wat begonnen is als een mogelijkheid om energie te besparen op koude zondagen is uitgelopen op een verdere inhoudelijke samenwerking Paulus- en Tuindorpkerk. Op 21 en 28 januari en op 11 en 18 februari 2024 gaan de wijkgemeente en de...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons