31 okt 2023 | Evenementen, Uitgelicht

Jezus als leraar (reeks leerhuisavonden vanaf 14 november, Tuindorpkerk)

Geschreven door Redactie

Wie was de leukste leraar of lerares die je had op de basisschool of op de middelbare school? Dat is een spannende vraag om een les of een cursus mee te beginnen. We hebben namelijk allemaal leraren en leraressen gehad. Sommigen waren zeer inspirerend, anderen uitermate saai. Wanneer je mensen, jong of oud, vraagt naar hoe ze denken over hun leraren (m/v) dan levert dat vaak interessante gespreksstof.

Alhoewel er in de Christelijke traditie discussies geweest zijn over wie Jezus nu was, is er een titel die hij het meest krijgt in het Nieuwe Testament: leraar. Hij is overigens niet de enige leraar. Ook Jan de Doper is er een. En Petrus en Paulus. En als we goed luisteren naar de evangelist Lukas dan is Maria ook lerares.

Reeks van zes leerhuisavonden.

Bart Koet van de Pauluskerk en Piet Jan Rebel van de Tuindorpkerk organiseren dit seizoen zes leerhuisavonden over Jezus als leraar in het Evangelie van Lukas. Bart Koet is emeritus professor Nieuwe Testament en Vroegchristelijke literatuur. Hij publiceerde veel over de pedagogie van het Nieuw Testament.

Het leerhuis kan interessant zijn voor mensen uit het onderwijs, maar ook voor andere belangstellenden. De avonden worden geleid door Bijbelwetenschapper Bart Koet en begeleid door ds. Piet Jan Rebel.

Het gaat om drie dinsdagavonden in het oude jaar: 14 en 28 november, 19 december 2023. En om drie woensdagavonden in het nieuwe jaar 24 januari, 7 en 28 februari 2024. Alle avonden zullen gehouden worden in de Blauwe zaal van de Tuindorpkerk en we beginnen om 20.00 uur.

Aftrap reeks: dinsdag 14 november  –  Aanvang 20.00 uur  –  Tuindorpkerk, Prof. Suringaralaan 1, Utrecht (Tuindorp)  –  Meer informatie en opgeven via  tuindorpkerk.nl – Je kunt je opgeven door een e-mail te sturen naar Bart Koet (b.j.koet@tilburguniversity.edu) of Piet Jan Rebel (p.j.rebel@hetnet.nl).

.

Foto door Olga Tutunaru op unsplash.com

Gerelateerde verhalen

Meer

Zorgen over strafbaarstelling

Illegaliteit strafbaar stellen? Naar aanleiding van de plannen van het nieuwe kabinet maakt de Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, zich grote zorgen. Beste lezer, Ook wij, als Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, maken ons grote zorgen om de nieuwe kabinetsplannen met...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons