12 mrt 2022 | Evenementen

Je levensverhaal als bron van wijsheid

Geschreven door Gohar Hovanes

“Wat een inspirerende workshop is dit, waarin ik echt geleerd heb door mijn eigen lens naar mijn leven te kijken! Gevarieerde werkvormen, persoonlijke aandacht en intensief groepscontact maakten dit tot een heel leerzame zoektocht naar een nieuwe manier om mijn verhaal te verwoorden.”

Annelieke, deelnemer Autobiografisch Schrijven, 2021

 

Vanaf 4 april april bieden Stadsklooster Utrecht en WaardevolWest voor de tweede keer de workshop ‘Autobiografisch Schrijven: je levensverhaal als bron van wijsheid’ aan. Deelnemers verzamelen gedurende acht weken belangrijke bouwstenen voor hun persoonlijke levensverhaal. Wat zijn terugkerende thema’s in je leven? Wat is de rode draad? Welke personen en gebeurtenissen spelen een belangrijke rol? Het levensverhaal geeft inzicht in waar je vandaan komt, waar je nu staat en wat je bestemming is.

 

Jezelf beter leren begrijpen

Werken aan je levensverhaal brengt persoonlijke reflectie op gang, waardoor je jezelf beter leert begrijpen (verleden en heden) en nieuwe perspectieven leert ontwikkelen (toekomst). Het helpt je antwoord te vinden op persoonlijke en existentiële vragen als: past dit leven (nog) bij mij? Wat vind ik werkelijk van belang? Waar geloof ik in? Welke drijfveren en waarden horen bij mij? Wat geeft mijn leven zin?

Deze workshop is geschikt als: je behoefte hebt aan reflectie op waar je in het leven staat en waar je naartoe wilt; als je je leven als een aaneenschakeling van losse gebeurtenissen ervaart en nieuwsgierig bent naar de rode draad en de thema’s die deze gebeurtenissen verbinden; als je het gevoel hebt op een keerpunt in je leven te staan; of als je je bewuster wilt worden van vitale (en belemmerende) ‘onderstromen’ in je leven.

 

Wanneer 4 april, 11 april, 25 april, 2 mei, 9 mei. 16 mei, 23 mei en 30 mei.

 

Waar Stadsklooster, Kanaalstraat 198 te Utrecht. Van 20:00 tot 22:00 uur.

 

Door wie Mariska van Beusichem, projectleider WaardevolWest bij de Wijkplaats.

Marion Lommers, coördinator Zingeving en Levenskunst, Stadsklooster Utrecht.

 

Aanmelden www.stadskloosterutrecht.nl / zin@stadskloosterutrecht.nl.

 

Kosten 95,00 euro (inclusief koffie/thee, kopij en schrijfmateriaal)

Gerelateerde verhalen

Meer

Preek van de Leek (21 april, Nicolaïkerk)

Linda Nooitmeer verzorgt de eerste Preek van de Leek van 2024 in de Nicolaïkerk, op zondag 21 april om 17.00 uur. Nooitmeer is geboren in Suriname, woont sinds haar 16e in Nederland en studeerde bedrijfseconomie. Zij is onder meer voorzitter van het NiNsee:  het...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons