23 apr 2021 | Nieuws, Tentoonstelling

Jaarlijkse kunstexpositie in Dominicuskerk krijgt bijzondere vorm

Geschreven door Andreas Havinga

Kunstroute in Utrecht-West van dinsdag 27 april t/m zaterdag 1 mei.

De jaarlijkse kunstexpositie op Koningsdag in de Dominicuskerk krijgt dit jaar vanwege corona een bijzondere vorm. Het werk van twaalf kunstenaars uit Oog in Al wordt tentoongesteld in de etalages van Bloemenplaza, Etos, Taart, Bakkerij Brokking en Leckerick Delicatessen, achter ramen van wijkbewoners, achter de glazen wand in de kerk en bij het Landhuis in de Stad.

Het gaat om beelden, schilderijen, ruimtelijk werk en foto’s. Langs deze plekken is een wandelroute uitgezet. Bij de kunstwerken hangen QR-codes. Scan de code met uw telefoon en u hoort de kunstenaar iets vertellen over zijn of haar werk.

Deelnemende kunstenaars: Saskia Barth, Diddy Brakkee, Wil Brakkee, Ankie van Heertum, mevr. Huitink, Marian de Jong, Hans Malschaert, Rob Meijer, Alice Mul, Inge van der Storm, Lenie Valk en Minke van der Vlerk.

De kunstwandelroute begint bij de Dominicuskerk en eindigt bij Landhuis in de Stad. Natuurlijk kan de route ook andersom worden gelopen. Boekjes met de wandelroute zijn vanaf 27 april t/m 1 mei af te halen op beide locaties. Ze zijn ook te vinden op www.huisvandominicus.nl.

.

.

Bron:  www.huisvandominicus.nl en Nieuwsbrief, Kerk Utrecht-West, zondag 25 april 2021

Foto door kalhh op pixabay.com

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Zorgen over strafbaarstelling

Illegaliteit strafbaar stellen? Naar aanleiding van de plannen van het nieuwe kabinet maakt de Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, zich grote zorgen. Beste lezer, Ook wij, als Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, maken ons grote...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons