3 mei 2020 | Nieuws

Interreligieuze aandacht voor Dodenherdenking

Geschreven door Andreas Havinga

“Laten wij gezamenlijk blijven herdenken, óók in dit jaar,” betoogt een interreligieuze groep in Utrecht ter gelegenheid van de nationale herdenking op 4 mei. Dit jaar zijn fysieke kransleggingen niet mogelijk vanwege de corona-crisis. Daarom richten twee lokale interreligieuze groepen zich schriftelijk aan hun medebewoners, in de wijken Lombok en Zuilen.
.
“Ons herdenken is niet vrijblijvend,” betoogt de Interreligieuze Werkgroep in Utrecht-West in een verklaring voor hun wijkgenoten. De groep, waarin joden, christenen en moslims samen optrekken, is betrokken bij de jaarlijkse kranslegging in Lombok, bij het verzetsmonument op het Jaffa-terrein.
.
Het gebed op het herdenkingsmonument aan het Prins Bernhardplein wordt beaamt door een groep christenen en moslims in Zuilen. “Dit gebed biddend worden we ons ervan bewust wat vrijheid betekent,” schrijven ze in een gezamenlijke brief aan hun medebewoners. “Voor ons betekent dit dat we samen leven in vrede, en dat we elkaar oproepen vredestichters te zijn in het Zuilen van vandaag.”
.
.
foto:  Herdenkingsmonument aan het Prins Bernhardplein (Zuilen, Utrecht),
A. Havinga.

Gerelateerde verhalen

Meer

Zorgen over strafbaarstelling

Illegaliteit strafbaar stellen? Naar aanleiding van de plannen van het nieuwe kabinet maakt de Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, zich grote zorgen. Beste lezer, Ook wij, als Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, maken ons grote zorgen om de nieuwe kabinetsplannen met...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons