3 mei 2020 | Nieuws

Interreligieuze aandacht voor Dodenherdenking

Geschreven door Andreas Havinga

“Laten wij gezamenlijk blijven herdenken, óók in dit jaar,” betoogt een interreligieuze groep in Utrecht ter gelegenheid van de nationale herdenking op 4 mei. Dit jaar zijn fysieke kransleggingen niet mogelijk vanwege de corona-crisis. Daarom richten twee lokale interreligieuze groepen zich schriftelijk aan hun medebewoners, in de wijken Lombok en Zuilen.
.
“Ons herdenken is niet vrijblijvend,” betoogt de Interreligieuze Werkgroep in Utrecht-West in een verklaring voor hun wijkgenoten. De groep, waarin joden, christenen en moslims samen optrekken, is betrokken bij de jaarlijkse kranslegging in Lombok, bij het verzetsmonument op het Jaffa-terrein.
.
Het gebed op het herdenkingsmonument aan het Prins Bernhardplein wordt beaamt door een groep christenen en moslims in Zuilen. “Dit gebed biddend worden we ons ervan bewust wat vrijheid betekent,” schrijven ze in een gezamenlijke brief aan hun medebewoners. “Voor ons betekent dit dat we samen leven in vrede, en dat we elkaar oproepen vredestichters te zijn in het Zuilen van vandaag.”
.
.
foto:  Herdenkingsmonument aan het Prins Bernhardplein (Zuilen, Utrecht),
A. Havinga.

Gerelateerde verhalen

Meer

Penningen ter ere van de Domkerk

Afronding restauratie Domkerk (2017-2022) gevierd met symposium. Tekst: Theo Kralt - Beeld: Da van Daalen (penningen) - Foto's: Wim van der Ende (symposium). De restauratie van de Domkerk is af! Daarom organiseerde de Stichting Vrienden van de Domkerk en het...

Lees meer

Warme Woensdagen in Kerk op Zuilen

Staat bij jou de thermostaat laag? Welkom in de Kerk op Zuilen op Warme Woensdag. In deze lastige tijden wil Kerk op Zuilen open zijn voor iedereen die een plek zoekt voor warmte, behoefte aan contact, bezinning, stilte, schoonheid of een studeer- of werkplek. Door...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons