8 okt 2021 | Nieuws

Maaltijd en verhalen delen op Wereldarmoededag (17 okt.)

Geschreven door Andreas Havinga

Op zondag 17 oktober is het Wereldarmoededag. Die dag zitten Utrechters als één grote familie met elkaar aan tafel tijdens het Grote Utrecht Stadsdiner. We delen een maaltijd & verhalen met elkaar, verspreid over verschillende plekken in de stad. Ook dit jaar kun je een gratis pakket bestellen om thuis te koken. Je kunt je ook aanmelden voor een van de gezamenlijke eetlocaties. We nodigen de hele stad uit om mee te doen, want samen eten verbindt! En delen zit in ons DNA, met Sint Maarten als schutspatroon van de stad.

Voor de editie 2021 heeft The Colour Kitchen het recept samengesteld. Ze maken een traditioneel Utrechts gerecht, de Vijfschaft, maar dan met een internationaal tintje.

Het thema dit jaar is ‘kansen om te leren voor iedereen, je hele leven lang’. Rondom dit thema is er in de bieb op de Neude van 13.30 -18.00 uur een gevarieerd programma. Je kunt in gesprek met ervaringsdeskundigen o.a. over de invloed van armoede op de kans op scholing of onderwijs. Er zijn muziekoptredens en minicolleges.

We sluiten de middag af met een kookvlog en een live talkshow op RTV Utrecht en Ustad, gepresenteerd door Oscar Kocken en Gabriel Erlach. Gasten zijn o.a. prof. Ingrid Robeyns, wethouder Linda Voortman, en voetballer en oprichter Dromen voor de Toekomst Redouan El Yaakoubi. Er wordt live geschakeld naar locaties waar op dat moment wordt gekookt en gegeten.

Bestel gauw want op is op.  Informatie over bestellen, het recept, eetlocaties en het programma zijn te vinden op www.stadsdinerutrecht.nl. Voor meer informatie mail naar moniek.janssen@live.nl

.

.

Bron:  Nieuwsbrief, Kerk op Zuilen, donderdag 7 oktober 2021

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Warme Wintervieringen in Tuindorp

Niet oecumenisch, wél gezamenlijk. Wat begonnen is als een mogelijkheid om energie te besparen op koude zondagen is uitgelopen op een verdere inhoudelijke samenwerking Paulus- en Tuindorpkerk. Op 21 en 28 januari en op 11 en 18 februari 2024 gaan de wijkgemeente en de...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons