23 dec 2022 | Interview, Nieuws, Video

Jonge Hemelbestormer – Ewoud Holsappel

Geschreven door Redactie

In de reeks ‘Jonge Hemelbestormers’ gaat het Huis van Dominicus regelmatig in gesprek met jonge theologen over hun inspiratie en roeping. Deze keer maken we kennis met de jonge voorganger Ewoud Holsappel. Ewoud werkt als pionier bij Geloof in IJsselstein. Op verschillende manieren organiseert hij hier activiteiten voor zinzoekers, twijfelaars, diepgelovigen of mensen die weinig hebben met geloof of kerk. 

In het online-gesprek met Erik Borgman vertelt Ewoud over wat hij tegenkomt in zijn werk in IJsselstein en wat voor hem de kern is van het geloof en kerk-zijn. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de harpiste Dunja Stevanovic.

Het online gesprek is vanaf donderdag 22 december te zien op huisvandominicus.nl of via youtube.com. In het nieuwe jaar 2023 volgt er een nieuwe serie van gesprekken met jonge theologen.

.

Foto: Ewoud Holsappel (rechts) in gesprek met Erik Borgman

Gerelateerde verhalen

Meer

What if love is the masterplan?

Tijdens de Utrecht Pride op 3 juni stonden de deuren van de Jacobikerk open. Iedereen die behoefte had aan stilte, schoonheid, een toiletbezoek of een gesprek, was welkom. Dominee Wim Vermeulen had bijzondere ontmoetingen en fietste dankbaar weer naar huis. Al een...

Lees meer

De nieuwe PUP is uit!

Lang geleden, ver weg, niets mee te maken. Sommige mensen gaan glazig kijken als het over het slavernijverleden gaat, voor anderen is het juist een gevoelige snaar. Het nieuwste nummer van PUP gaat over vrij zijn en over de onvrijheid als iemand zo op je neerkijkt dat...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons