24 jul 2021 | Leven, Nieuws

Help Alpha met zijn opleiding tot meubelmaker!

Geschreven door Gohar Hovanes

Mijn naam is Alpha en ik ben een vrolijke, enthousiaste en leergierige jongen. Sinds 18 oktober 2016 ben ik in Nederland, nadat ik gevlucht ben uit Guinee. Momenteel woon ik bij Stichting Seguro, een opvang voor mensen zonder verblijfsvergunning met weinig juridisch perspectief.

In de tijd dat ik in Nederland ben heb ik al verschillende activiteiten ondernomen en een aantal cursussen gevolgd. Tijdens een cursus van zes maanden bij het Leger des Heils, ben ik erachter gekomen dat ik een passie voor meubels maken heb. Vanuit deze cursus heb ik zelfs stage mogen lopen bij een echte meubelmakerij (Studio Don) en hier werd deze passie alleen maar meer aangewakkerd. Hier was het alleen zo druk, dat er weinig tijd was om mij alle nieuwe dingen bij te leren. Daarom is het ook mijn droom om een opleiding tot meubelmaker te volgen, zodat ik alle fijne kneepjes van het vak leer. Daarnaast zal deze opleiding mij ook helpen om mijn toekomst op orde te krijgen. Waar ik ook te recht zal komen, daar kan ik alles wat ik tijdens deze opleiding leer gebruiken.

Meubelmakerij de Schrijn in Langbroek geeft mij deze kans en daar ben ik erg blij mee. Vooral omdat het voor mensen zonder verblijfsvergunning lastig is om een opleiding te kunnen volgen. Nu zijn er alleen wel wat kosten verbonden aan deze opleiding. De meubelmakerij heeft al aangeboden om de helft te betalen, maar vanuit Stichting Seguro is er te weinig budget om het overige bedrag te bekostigen.

Daarom vraag ik nu om jullie hulp, zodat ik mijn droom om meubelmaker te worden waar kan maken! Ik zal dan hopelijk in september starten met mijn opleiding.

Alvast heel erg bedankt voor jullie hulp, elke donatie is welkom! (Hoe klein of groot deze ook mag zijn (; )

DONEREN KAN VIA DEZE LINK: https://gofund.me/d8f076d8

 

 

Gerelateerde verhalen

Meer

Warme Wintervieringen in Tuindorp

Niet oecumenisch, wél gezamenlijk. Wat begonnen is als een mogelijkheid om energie te besparen op koude zondagen is uitgelopen op een verdere inhoudelijke samenwerking Paulus- en Tuindorpkerk. Op 21 en 28 januari en op 11 en 18 februari 2024 gaan de wijkgemeente en de...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons