5 jul 2020 | Nieuws

Hagenpreken in coronatijd – goed verhaal, gezellige ontmoeting

Geschreven door Andreas Havinga

Sinds begin juni is het op veel plekken in Nederland weer mogelijk om een kerkdienst bij te wonen. Wel is het aantal kerkgangers beperkt door de anderhalvemeter regel.

In de Utrechtse woonplaats De Meern is een serie hagenpreken begonnen met als doel:  eens in de week een fijne middag met een goed verhaal en een gezellige ontmoeting.

Elke dinsdag houdt dominee Leon Bal een korte toespraak over een interessant geloofsonderwerp. Iedereen zit of staat erbij, op het grasveld bij buurtcentrum De Zandweg.

Na afloop is er de mogelijkheid om na te praten, onder het genot van een drankje (op eigen kosten). “Juist in deze tijd een mooie gelegenheid om elkaar weer even te zien en te ontmoeten in een gezellige omgeving,” zegt dominee Bal, predikant van de nabijgelegen Marekerk.

De eerste hagenpreek was op dinsdag 23 juni en de reeks gaat door tot einde juli. Met de benaming wordt op een speelse wijze naar een eeuwenoude traditie verwezen. In de begintijd van de Reformatie in de 16e eeuw, hielden protestantse zendelingen en dominees buitendiensten, verborgen achter bosschages en ‘hagen’.

De Zandweg is het voormalige verenigingsgebouw van de Marekerk. In 2017 kreeg het gebouw de huidige naam en bestemming als laagdrempelig plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

.
.
.
fah, 6 juli 2020
.
bronnen:  Zondagsbrief, Marekerk, 21 en 28 juni 2020;
.
foto door aitoff op pixabay.com
.
.

Gerelateerde verhalen

Meer

Warme Wintervieringen in Tuindorp

Niet oecumenisch, wél gezamenlijk. Wat begonnen is als een mogelijkheid om energie te besparen op koude zondagen is uitgelopen op een verdere inhoudelijke samenwerking Paulus- en Tuindorpkerk. Op 21 en 28 januari en op 11 en 18 februari 2024 gaan de wijkgemeente en de...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons